Ένα... απίστευτο Nissan Navara με κινητήρα GT-R 1.000 ίππων!


Η βρετανική SB Motorsport μετέτρεψε ένα Nissan Navara από αγροτικό σε «θηρίο» της πίστας μέσα σε 2 χρόνια.

  • 9/6/2022

Οι παραγγελίες του Nissan Navara έχουν σταματήσει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα κομμάτια προς παραγγελία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Μια ολοκαίνουργια γενιά λέγεται ότι είναι υπό ανάπτυξη από τους Ιάπωνες, αλλά ο προκάτοχός της εξακολουθεί να εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του εκτός δρόμου. Όμως πέρα από το off-roading, το Navara μπορεί να τα πάει πολύ καλά και σε εντός δρόμου πίστες.

Ο λόγος γίνεται για το Navara R, το οποίο είναι ένα βαριά τροποποιημένο αγροτικό με πολλές επιδόσεις και οπτικές αναβαθμίσεις. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, υπάρχει ένα πλήρες προσαρμοσμένο κιτ αμαξώματος, το οποίο αποτελείται από φαρδύτερους θόλους τροχών, νέα μασπιέ και προεκτάσεις προφυλακτήρα. Το εσωτερικό παραμένει ως επί το πλείστον το ίδιο, αν και υπάρχει ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Kenwood και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση σε αυτό το Navara όμως βρίσκεται κάτω από το καπό. Ο V6 twin-turbo των 4,1 λίτρων προέρχεται από το Nissan GT-R και με την μονάδα ελέγχου Syvecs η απόδοση φτάνει το νούμερο των 1.000 ίππων. Ο γνωστός και ως VR41,  είναι βασικά ένας κινητήρας από το GT-R 3,8 λίτρων με αυξημένο κυβισμό στα 4,1 λίτρα. Η ισχύς φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός ειδικά εξελιγμένου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που σχεδιάστηκε από την Dodson Motorsport από τη Νέα Ζηλανδία.

Δεν έγιναν γνωστά τα νούμερα των επιδόσεων για αυτό το "καυτό" Navara, αλλά το πιθανότερο είναι ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά και ταχύτερα αγροτικά στον κόσμο. Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που βλέπουμε να μεταφέρεται κινητήρας από GT-R σε Navara. Η ανάρτηση επίσης έχει επανασχεδιαστεί πλήρως χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά υποπλαίσια του GT-R με ανάρτηση KW V4 Racing και σύστημα υδραυλικής ανύψωσης HLS 4. Το Navara «φοράει» 20άρες ζάντες BBS.

Το όλο έργο χρειάστηκε περισσότερα από δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί και έγινε κυρίως από την SB Motorsport με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. O Steve Baggsy θα οδηγήσει το Navara αυτό πιθανότατα στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood