Ένα BMW i8 κατάσχεται μέσω… facebook


Τους κινδύνους που κρύβει η δημοσιοποίηση της προσωπικής μας ζωής στα κοινωνικά δίκτυα μάς υπενθυμίζει η ιστορία που γράφτηκε στους γερμανικούς δρόμους και ολοκληρώθηκε με την κατάσχεση ενός BMW i8.

  • 30/3/2020

Με τον πιο σκληρό τρόπο πλήρωσε ένας Γερμανός την απερισκεψία του να παραβιάσει το όριο ταχύτητας και να δημοσιεύσει το video με το… κατόρθωμά του στο facebook.

Πρόκειται για τον οδηγό ενός BMW i8 Coupe ο οποίος ανέπτυξε την ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα σε έναν δρόμο με όριο ταχύτητας τα 100 χλμ./ώρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Γερμανός θέλησε να μοιραστεί το επίτευγμα του με τους φίλους του κάνοντας το έργο των αστυνομικών ακόμα πιο εύκολο.

Με το video και τα στοιχεία του οδηγού στα χέρια, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση του αυτοκινήτου και στην αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης από τον 40χρονο ιδιοκτήτη του γερμανικού sportscar.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας θέλουν το BMW i8 Coupe το οποίο κατασχέθηκε να φέρει επιπλέον εξοπλισμό αξίας 180.000 ευρώ, γεγονός που εκτινάσσει τη συνολική αξία του αυτοκινήτου στα 350.000 ευρώ.

Άλλωστε εξαιτίας των πρόσθετων στοιχείων εξοπλισμού, η φόρτωση του αυτοκινήτου στην πλατφόρμα των γερμανικών αρχών διήρκησε σχεδόν μια ώρα, παρατείνοντας την αγωνία των περαστικών που είχαν την τύχη ή την ατυχία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.