Ένα… Datsun με ηλεκτρική καρδιά


Ονομάζεται Alpha Wolf, κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας και θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει τον φυσικό διάδοχο του θρυλικού pickup της Datsun που εξακολουθεί να οργώνει την ελληνική ύπαιθρο.

  • 13/3/2021

Κάθε Έλληνας που σέβεται τον εαυτό του έχει διασταυρωθεί έστω και μια φορά στη ζωή του με το θρυλικό pickup της Datsun. Το σωστό, το στρογγυλοφάναρο με τις ταλαιπωρημένες από τις κακουχίες της ελληνικής υπαίθρου λαμαρίνες αλλά και τα αθάνατα μηχανικά μέρη.

Το θρυλικό pickup της Datsun αποτέλεσε ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκείνων που το εμπιστεύτηκαν για δεκαετίες ολόκληρες, χωρίς αυτό βέβαια να αποδειχθεί αρκετό ώστε διατηρηθεί στη ζωή. Η Datsun έσβησε μαζί με το όνειρο τη δημιουργίας μιας low cost φίρμας από την Nissan, και το εμβληματικό «αγροτικό» έμεινε στην ιστορία, στις  μνήμες όλων μας και στις συλλογές εκείνων που θέλησαν να το κρατήσουν και στο γκαράζ τους.

Για τους υπόλοιπους, το Alpha Wolf -ένα μονοκάμπινο και ηλεκτροκίνητο pickup- είναι εκείνο που έρχεται να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία, αποτελώντας τον φυσικό διάδοχο του εμβληματικού Datsun.

To Alpha Wolf φτάνει σε μήκος τα 4,78 μέτρα εκ των οποίων τα 1,651 μέτρα αντιστοιχούν στον χώρο φόρτωσης. Για την κίνησή του φροντίζουν ένας ή δύο ηλεκτροκινητήρες, ανάλογα με την έκδοση, ενώ η χωρητικότητα των μπαταριών θα φτάνει έως και τα 85 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία μεγαλύτερη των 425 χιλιομέτρων.

 Σύμφωνα με την Alpha, θα υπάρξουν εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς, η τιμή των οποίων θα ξεκινά από τα 36.000 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται ακόμα και φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία θα έχουν την ικανότητα να ανακτήσουν ένα μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για την κίνηση του αυτοκινήτου κάτω από τον καυτό ήλιο.

Αν και η Alpha έχει αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το πολλά υποσχόμενο Wolf, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πότε θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις του.