Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πουλόβερ από την Ford


H τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας αποκτούν μια διαφορετική σημασία τη φετινή εορταστική σεζόν. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ford δημιούργησε ένα ξεχωριστό και άκρως χρηστικό χριστουγεννιάτικο πουλόβερ.

  • 24/12/2020

Καθώς ο κόσμος αρχίζει να βγάζει από τις ντουλάπες του τα καταχωνιασμένα φανταχτερά Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, εν όψει των γιορτών, η Ford δημιούργησε ένα πουλόβερ που θα θέλατε να το φορέσετε για να σας δουν όλοι. Κυριολεκτικά όμως. 

Μπορεί να φαίνεται μία ακόμα υπερβολική Χριστουγεννιάτικη αμφίεση, όμως το ‘Safe Distance’ Christmas Jumper προσφέρει ένα ξεχωριστό δώρο στους ποδηλάτες και τους αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών: μικροί προβολείς κρυμμένοι στα κέρατα, τη μύτη και την ουρά του ταράνδου, φωτίζουν το έδαφος γύρω από αυτόν που το φορά, σηματοδοτώντας μία «ασφαλή ζώνη» 1.5 μ. σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ώστε οι άλλοι χρήστες του δρόμου να αφήνουν αρκετό χώρο όταν προσπερνούν.

Η ιδέα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης καμπάνιας ‘Share The Road’ της Ford χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή και αυξανόμενη τάση των πρωτότυπων Χριστουγεννιάτικων πουλόβερ για να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας την οποία βιώνουν στο δρόμο οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών.

Σχεδόν το 80% των κατόχων ποδηλάτων θεωρεί τα οχήματα που περνούν ξυστά από δίπλα τους ως τη μεγαλύτερη απειλή και περίπου 9 στους 10 τακτικούς ποδηλάτες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μία τέτοια κατάσταση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Και παρά το ότι δεν ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι ίδιοι κανόνες για τις αποστάσεις ασφαλείας στο δρόμο, το 1,5 μέτρο γενικά θεωρείται μία ασφαλής απόσταση σε αργή κυκλοφορία2, και φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα σε ταχύτητες ταξιδιού άνω των 48 km/h. 

Το πουλόβερ έρχεται σε μία εποχή του χρόνου όπου οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και λόγω της μεγάλης διάρκειας της νύχτας. Παρόλα αυτά, για το 2020 το ‘Safe Distance’ Christmas Jumper θα μπορούσε να είναι το ίδιο χρήσιμο και για τους πεζούς, μιας και η εποχή μας επιτάσσει την τήρηση των αποστάσεων.