Ένα Ford F-150 που «σπάει» τους πάγους!


Η Arctic Trucks είναι μια εταιρία γνωστή για την εξειδίκευσή της στις βελτιώσεις ημιφορτηγών και pickup.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2020

Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ισλανδική εταιρία αναλαμβάνει να αναβαθμίσει και να μεταμορφώσει το δημοφιλές Ford F-150 (είναι το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ). Απλά κάθε φορά φαίνεται να ανεβάζει τον πήχη ψηλότερα, όπως και στην περίπτωση αυτή της ειδικής μετατροπής για ένα F-150 AT44 στην Ισλανδία όπου επικρατούν πολικές συνθήκες.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι έκδοσης Ecoboost V6 με 375 PS και το βλέμμα τραβούν με την «πρώτη» τα φαρδιά 44άρια (εξού και η ονομασία από την τεράστια διάμετρο) λάστιχα της Nokian που μας παραπέμπουν σε ημιφορτηγό.

Επειδή προεξέχουν και αρκετά εκατοστά από το αμάξωμα υπάρχουν πρόσθετα τόξα στα φτερά ώστε να μην πετάγεται και το χιόνι από τις βαθιές αυλακώσεις του πέλματος. Και για να έχετε μια εικόνα πούμε πως το κάθε Nokian ζυγίζει 70 κιλά, είναι νούμερο 475/70 και μπαίνει σε 17άρες ζάντες.

Η Arctic Trucks ετοιμάζει και ένα ειδικό κιτ ανάρτησης για το όλο πακέτο AT44 που είναι διαθέσιμο και για άλλα pickup της αγοράς, όπως το Isuzu D-Max, το Toyota Hilux, το Nissan Navara κ.α. H εν λόγω εταιρία κατάφερε να γίνει ευρέως γνωστή μέσα από την εκπομπή του Top Gear όταν ήταν η πρώτη που κατάφερε να φτάσει στο μαγνητικό Βόρειο Πόλο με ένα βαρέως αναβαθμισμένο Hilux.