Ένα Mazda RX-8 μεταμορφώνεται σε κτηνώδες offroader


To Mazda RX-8 ανήκει στο μακρινό παρελθόν δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που εξακολουθούν να αγαπούν το ιαπωνικό sportscar και να αναζητούν τρόπους να το κρατήσουν στην καρδιά τους και στο γκαράζ τους.

  • 30/1/2021

Η εποχή που οι περιστροφικοί κινητήρες αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος όχι μόνον για τη Mazda αλλά για το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ανήκει στο μακρινό παρελθόν.

Τα δισεπίλυτα προβλήματα αξιοπιστίας, η αποκαρδιωτική λαιμαργία του και οι εκτός πραγματικότητας εκπομπές ρύπων έβαλαν την ταφόπλακα σε έναν κινητήρα που έβγαλε από την αφάνεια ουκ ολίγες τετράτροχες προτάσεις.

Ανάμεσα σε εκείνα τα μοντέλα που αξιοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προτερήματα του περιστροφικού κινητήρα ήταν και το Mazda RX-8, το οποίο είχε την ίδια ακριβώς τύχη με τον κινητήρα Wankel, χάνοντας τη μάχης της επιβίωσης μετά από ένα σύντομο πέρασμα από το παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα.

Το Mazda RX-8 παραμένει παρ’ όλα αυτά στην καρδιά όλων εκείνων που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν έστω και μία αφορά στο αριστερό του κάθισμα ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να το διατηρήσουν στο γκαράζ τους.

Η περίπτωση ενός Βρετανού που μετέτρεψε το ιαπωνικό sportscar σε ένα θηριώδες offroader είναι χαρακτηριστική και αν μη τι άλλο ενδεικτική της δυναμικής ενός αυτοκινήτου που δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες του επιβλητικού Mazda RX-8, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αμαξώματος κρύβεται το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη ενός Range Rover του 1988 και ένας κινητήρας diesel  χωρητικότητας 2,5 λίτρων.

Ακόμα και έτσι, πάντως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ευρηματικότητα του Βρετανού που έστω και με αυτόν τον τρόπο θέλησε να κρατήσει κοντά του το αγαπημένου RX.

Διαβάστε ακόμα:

Η ιστορία του Mazda RX-7 και το άδοξο τέλος του Wankel

Το αυτοκίνητο-βαλίτσα της Mazda ξαναζεί!