Ένα Nissan Navara με 1.000 άλογα και μοτέρ από GT-R!


Μια τρελή ιδέα έχει βάλει ως στόχο μια αγωνιστική ομάδα με την ονομασία SB Motorsport.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SP MOTORSPORTS
  • 29/5/2020

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιδέα του πρωταθλητή σε αγώνες ντριφτ Stephen Biagioni, ο οποίος διευθύνει την ομάδα από το Essex της Βρετανίας. Πρόκειται για μια γνωστή ομάδα που συμμετέχει σε 30 διεθνείς διοργανώσεις και τώρα θέλει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας δημιουργώντας το ισχυρότερο Navara που έχει υπάρξει ποτέ.

Για να το πετύχει θα αντικαταστήσει τον κανονικό κινητήρα του διπλοκάμπινου Navara με έναν «πειραγμένο» twin-turbo V6 από ένα GT-R ώστε αυτό να αποδίδει 1.000 άλογα! Αναμφίβολα δεν έχουμε ακούσει ξανά για ένα pickup να αποδίδει τετραψήφια ισχύ.

Ο “Baggsy”, όπως είναι γνωστός στον χώρο του drift ο Biagioni, ξεκίνησε τις εργασίες της μετατροπής από πέρυσι και έχει βαπτίσει το έργο του ως Navara R. Τους τελευταίους μήνες το όλο πρότζεκτ προχωρά με ταχύτερους ρυθμούς αφού χάρη στην πανδημία του κορωναϊού η SB Motorsport έχει πολύ ελεύθερο χρόνο μιας και έχουν αναβληθεί όλα τα motorsports.

Επίσης το σύστημα της ανάρτησης θα αναβαθμιστεί με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω αφού το ζητούμενο σε αυτό το Navara δεν είναι η μεταφορά φορτίων αλλά το κράτημα και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Εννοείται πως στο σύνολο της μετατροπής το σασί του Navara θα βρίσκεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα στο έδαφος.

Μέχρι να ετοιμαστεί το Navara R μέσα στον Ιούνιο μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο τον Baggsy.