Ένα πολύ έξυπνο πατίνι από την Skoda


Η τσέχικη εταιρία μας έχει συνηθίσει σε «simply clever» διευκολύνσεις και πας παρουσιάζει ακόμη μία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/5/2020

Ας υποθέσουμε πως έχετε να πάτε κάπου όπου το αυτοκίνητο σας φτάνει ως ένα σημείο. Κάτι πολύ συνηθισμένο σε μια ευρωπαϊκή πόλη και στις απαγορευμένες ζώνες όπου υπάρχουν ιστορικά κέντρα, πάρκα κ.α. Μια πολύ καλή λύση είναι ένα πατίνι. Αλλά όχι όποιο και όποιο. Ένα βολικό αναδιπλούμενο που να χωρά στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Όχι όμως να το πετάτε δεξιά και αριστερά, αλλά ιδανικά να μπαίνει στο χώρο της ρεζέρβας ώστε να μην καταλαμβάνει επιπλέον χώρο.

Αυτό ακριβώς είχαν στο νου τους οι σχεδιαστές της Skoda που δημιούργησαν αυτό το αναδιπλούμενο πατίνι. Όπως βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία είναι έτσι σχεδιασμένο που όταν μαζεύεται έχει διαστάσεις μόλις 49x42x11 cm για να μπαίνει ακριβώς κάτω από το υποδαπέδιο κάλυμμα του πορτμπαγκάζ.

Στα αυτοκίνητα που μπορεί να μπει αυτό το πατίνι είναι στα Scala και Kamiq. Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, αντέχει έως 100 kg αναβάτη και για ζυγίζει μόλις 5 kg. Και όπως θα καταλάβατε δεν είναι ηλεκτρικό αλλά κλασικό συμβατικό. Είπαμε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα στην τιμή των 130 ευρώ (τόσο κοστίζει στην Βρετανία). Από την άλλη και λίγη γυμναστική δεν βλάπτει…