Ένα πρωτότυπο Cupra θα είναι στην Φρανκφούρτη


Η είδηση επιβεβαιώνεται από ένα σύντομο βίντεο που ανάρτησε η ισπανική εταιρία στο YouTube.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/7/2019

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το νέο Leon θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του μέσα στη χρονιά αλλά όχι στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Τώρα έρχεται η Cupra να δημοσιεύσει ένα βίντεο που δείχνει ένα concept car που πιθανότατα «φωτογραφίζει» το επόμενο Cupra Leon. Και παρόλο που δεν επιβεβαιώνεται το πρωτότυπο μοντέλο φαίνεται να έχει ισχυρούς δεσμούς με το Cupra e-Racer που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Το ηλεκτρικό e-Racer βασίζεται σε μία πλατφόρμα με πολλές μετατροπές που προέρχεται από το αγωνιστικό Leon TCR. Το Cupra Leon θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB του VW Group και σε αντίθεση με το τωρινό Seat Leon Cupra το ισχυρότερο Leon θα έχει μόνο τα λογότυπα της τελευταίας ως ξεχωριστή «μπράντα».

Το παρακάτω βίντεο ποσταρίστηκε στον λογαριασμό της εταιρίας στο Instagram και δείχνει από το πλάι το μπροστινό μέρος όπου διακρίνονται οι προβολείς και τα LED ημέρας. Ένα φωτιζόμενο Cupra λογότυπο προφανώς να υπονοεί κάποιο είδος εξηλεκτρισμού και επικουρικής υβριδικής υποβοήθησης. Άλλωστε εδώ και καιρό υπάρχουν οι φήμες για plug-in υβριδικά με τα σήματα της Cupra, η οποία στο πρώτο χρόνο παρουσίας της έχει ξεπεράσει τις 14.000 πωλήσεις.