Ένα Seat Leon με 64 km που «ηλεκτρίζουν» (video)


Ποτέ άλλοτε η γκάμα του Leon δεν ήταν τόσο πληθωρική περιλαμβάνοντας προηγμένες εξηλεκτρισμένες εκδόσεις.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SEAT
  • 15/10/2020

Οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών στην Ευρώπη για το πρώτο τετράμηνο του 2020 έχουν αυξηθεί κατά 134% και στο εξής οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν να υπολογίζουν και σε ακόμη μία αξιόλογη και ολοκληρωμένη επιλογή. Ο λόγος για το νέο Leon e-Hybrid το οποίο προσφέρει ηλεκτροκίνηση για έως 64 χιλιόμετρα στο κύκλο WLTP χάρη σε μια μπαταρία 13 kWh.

Το σύστημα πρόωσης του υβριδικού Leon που «μπαίνει» και στην πρίζα βασίζεται σε ένα 1.4 TSI ισχύος 150 PS που συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 85 kW. H μεικτή ισχύς του συστήματος είναι στα 204 PS και μια μπαταρία 13 kWh επαναφορτίζεται σε οικιακή πρίζα (6 ώρες) ή σε wallbox (3,5 ώρες).

Σχετικά με τις εργοστασιακές τιμές που δίνει ο κατασκευαστής του Leon e-Hybrid η μέση εκπομπή CO2 είναι μόλις στα 27 g/km, ενώ από πλευράς επιδόσεων η διαδικασία των 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Η Seat στέκεται ιδιαίτερα στα προφίλ κίνησης. Στο E-Mode η κίνηση προέρχεται από τον ηλεκτροκινητήρα για όσο υπάρχουν αποθέματα στην μπαταρία και σε ταχύτητες έως 130 km/h. Στο Auto Hybrid υπάρχει υβριδική κίνηση, ενώ στο Manual Hybrid διατηρούνται τα αποθέματα της μπαταρίας (ολικό ή σε ένα ποσοστό) π.χ. για χρήση σε ζώνες για οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Υπενθυμίζεται πως στην κορυφή της γκάμας υπάρχει και το υβριδικό Cupra Leon των 245 PS και 400 Nm. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού Leon και διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.