Ένα Τesla Model S ανατινάζεται στην Mόσχα (Video)


Για άλλη μια φορά ένα αυτοκίνητο της Tesla μπλέκει σε ένα περίεργο όσο και επικίνδυνο ατύχημα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/8/2019

Τα ατυχήματα με τα αυτοκίνητα της Tesla συγκεντρώνουν το φως της δημοσιότητας για πολλούς και διάφορους λόγους. Και για άλλη μια φορά ένα τέτοιο περιστατικό έχει μία ιδιαίτερα άσχημη κατάληξη, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Όπως βλέπουμε ένα Tesla Model S έχει βρεθεί ακινητοποιημένο στον γεμάτο κίνηση περιφερειακό της Μόσχας. Όπως μαθαίνουμε από κατάθεση που έδωσε ο ίδιος ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 41χρονος Ρώσος επιχειρηματίας, προηγήθηκε σύγκρουση με κάποιο όχημα οδικής βοήθειας που είχε σταματήσει στην αριστερή λωρίδα.

Ο οδηγός παραδέχθηκε ότι την στιγμή της σύγκρουσης είχε ενεργοποιημένο το Autopilot και είχε αλλού την προσοχή του ενώ το Tesla αν και φρενάρισε αρχικά, στην συνέχεια δεν απέφυγε την σφοδρή σύγκρουση πάνω στο όχημα της οδικής βοήθειας.

Mετά την σύγκρουση κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν τόσο τον ίδιο όσο και τα δύο παιδιά του που βρίσκονταν μέσα στο Tesla και να τους οδηγήσουν σοβαρά τραυματισμένους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Στη συνέχεια το Tesla τυλίχθηκε στις φλόγες και όπως βλέπουμε από τα video που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ υπήρξαν και εκρήξεις προφανώς από τους αερόσακους. Η φωτιά έχει κατακλύσει το αυτοκίνητο ενώ η κυκλοφορία δεν έχει σταματήσει.

Η ουσία είναι ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το Autopilot και γενικά η αυτόνομη οδήγηση έχει πολύ δρόμο μπροστά της ώστε να είναι απόλυτα ασφαλής. Ενώ και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από τις ομάδες που θα επιληφθούν ενός ατυχήματος, καθώς η φωτιά που μπορεί να προκύψει είναι εντελώς διαφορετική από αυτή ενός συμβατικού αυτοκινήτου και με πολύ διαφορετικό χειρισμό