Ένα Toyota MR2 από το μέλλον


Η παραγωγή του Toyota MR2 τερματίστηκε το 2007 και από τότε μέχρι σήμερα, οι σκέψεις για το διάδοχό του από την ιαπωνική εταιρεία, πάνε εμπρός και… πίσω.

  • 10/4/2021

Προς το παρόν και μιλάμε για βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα , η Toyota δεν φαίνεται να έχει στις προτεραιότητές της να κατασκευάσει την επόμενη γενιά του MR2.

Ο βασικότερος λόγος είναι πως διαθέτει ήδη στη γκάμα της, τρία σπορ μοντέλα όπως είναι το Supra, το GR 86 και το GR Yaris. Επομένως, μην ελπίζετε και τόσο.  

Και τώρα ξεχάστε όλα τα παραπάνω. Το εναλλακτικό πλάνο αφορά μια άλλη πραγματικότητα, που η ιαπωνική εταιρεία επιθυμεί τη δημιουργία ενός νέου roadster και μάλιστα μάλλον χρειάζεται βοήθεια για τη σχεδίασή του. Κάπου εδώ είναι που μπαίνει στο «παιχνίδι» η πρόταση του Rain Prisk, με το μοντέρνο και αρκετά φουτουριστικό σχέδιό του.

Όμως ίσως παραείναι «τραβηγμένο», καθώς το MR2 είχε ανέκαθεν μία πιο συντηρητική προσέγγιση που ταίριαζε απόλυτα με τον «ταπεινό» του χαρακτήρα, αν και ο κινητήρας βρισκόταν τοποθετημένος στο κέντρο. Επίσης, το συγκεκριμένο σχέδιο κάνει το μοντέλο, μάλλον να μοιάζει ακριβότερο από το προκάτοχό του.

Υπό διαφορετικό πρίσμα, το νέο Toyota MR2, θα μπορούσε να ήταν αμιγώς ηλεκτρικό. Σε αυτή την περίπτωση ένα προχωρημένο σχέδιο, πιθανώς να του ήταν ιδανικό.

Γνωρίζοντας πως στελέχη της εταιρείας επιθυμούν την ανάμειξη της Porsche (ή μήπως της Subaru) για αυτό το project, θα φανταζόμασταν ενδεχομένως ένα υψηλών επιδόσεων πισωκίνητο ηλεκτρικό μοντέλο (περιορισμένου βάρους), εξελιγμένο στην Στουτγκάρδη, που θα έβγαζε …φωτιές.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.