Ένα τρακτέρ 500 PS «σπάει» τα χρονόμετρα στο Nurburgring (Video)


Για να μπορέσει ένα όχημα να κινηθεί γρήγορα σε μία πίστα πρέπει να είναι σβέλτο, σταθερό και με χαμηλό κέντρο βάρους. Ότι δηλαδή ΔΕΝ διαθέτει το Claas Xerion 5000 Trac VC. Δείτε το απολαυστικό video.

  • 24/12/2021

Δεν πρέπει να το αδικήσουμε... Το Claas Xerion 5000 Trac VC είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και ικανά τρακτέρ που παράγονται στην Γερμανία και όταν οι άνθρωποι της εταιρίας το σχεδίαζαν δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος «τρελός» που θα το βάλει στο Nürburgring  και θα το «σανιδώσει».

Η ιδέα ανήκει στο «Auto Motor Und Sport» που ζήτησε από τον επαγγελματία οδηγό Christian Menzel να μπει στη θέση του οδηγού και μετά από ένα σύντομο σεμινάριο να πατήσει τέρμα το γκάζι φέρνοντας το τρακτέρ στα όρια του. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Xerion 5000 Trac VC φέρει έναν εξακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα  12.8 L. που αποδίδει 500PS. Την ίδια στιγμή το βάρος του αγγίζει τους 13.5 τόνους!

Μόνο όσοι έχουν οδηγήσει ένα αντίστοιχου μεγέθους τρακτέρ μπορούν να αντιληφθούν πόσο δύσκολο είναι αυτό το όχημα να κινηθεί με τέρμα το γκάζι. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα έχει πολλά κωμικά στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Δείτε το video το οποίο έχει διαθέσιμους αγγλικούς υπότιτλους…