Από το Σύνταγμα στο... Nurburgring: Tρακτέρ 500 PS «σπάει» τα χρονόμετρα (video)


Με αφορμή την κάθοδο των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, θυμόμαστε ένα επικό video που δείχνει το θηριώδες τρακτέρ, με τον εξακύλινδρο κινητήρα των 12.8 L, να «αλώνει» το Nurburgring. 

  • 20/2/2024

Δεν πρέπει να το αδικήσουμε... Το Claas Xerion 5000 Trac VC είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα και ικανά τρακτέρ που παράγονται στην Γερμανία και όταν οι άνθρωποι της εταιρίας το σχεδίαζαν δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος «τρελός» που θα το βάλει στο Nürburgring και θα το «σανιδώσει».

Η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό των ανθρώπων του «Auto Motor Und Sport». Στη συνέχεια ζήτησαν από τον επαγγελματία οδηγό Christian Menzel να μπει στη θέση του οδηγού και να το σανιδώσει, φέρνοντας το τρακτέρ στα όρια του. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Xerion 5000 Trac VC φέρει έναν εξακύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα  12.8 L. που αποδίδει 500PS. Την ίδια στιγμή το βάρος του αγγίζει τους 13.5 τόνους!

Μόνο όσοι έχουν οδηγήσει ένα αντίστοιχου μεγέθους όχημα, όπως είναι αρκετοί από τους αγρότες που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας, μπορούν να αντιληφθούν πόσο δύσκολο είναι να κινηθεί με τέρμα το γκάζι. Αυτός είναι και ο λόγος που το εγχείρημα έχει πολλά κωμικά στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Δείτε το video…