Εντυπωσιάζει το αγωνιστικό νέο Subaru BRZ GT300 (Video)


Η Subaru παρουσίασε επίσημα ένα σύντομο σε διάρκεια βίντεο στο οποίο φαίνεται η διαδικασία εξέλιξης του καινούργιου BRZ GT300 με το οποίο θα συμμετέχει στο ιαπωνικό πρωτάθλημα Super GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 3/4/2021

Το δεύτερης γενιάς Subaru BRZ αποκαλύφθηκε πέρυσι, προς το τέλος του έτους, χαροποιώντας τους φίλους της σπορ οδήγησης και των σχετικά προσιτών πισωκίνητων οχημάτων.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πολλές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται εντός της χρονιάς. Ωστόσο, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η διαδικασία δημιουργίας τού BRZ GT300, του αγωνιστικού με το οποίο η Subaru θα συμμετέχει στην κατηγορία GT300 του πρωταθλήματος Super GT, που διεξάγεται στην Ιαπωνία. Αυτό αποτελείται από οκτώ προγραμματισμένους αγώνες.

Στα σκοπίμως σύντομα πλάνα κάθε φορά, μπορούμε να δούμε κάποιες εικόνες από τη διαδικασία σχεδίασης, δημιουργίας του αμαξώματος και των μηχανικών μερών του, καθώς και από τις δοκιμές του BRZ GT300 στην πίστα Okoyama International Circuit. 

Φυσικά, το αμάξωμα του αγωνιστικού αυτοκινήτου διαφέρει σημαντικά από αυτό του μοντέλου παραγωγής. Αναφορικά με τον κινητήρα του, δεν υπάρχουν πληροφορίες αφενός για τη χωρητικότητά του, αφετέρου για τη μέγιστη ισχύ του. Πάντως, το προηγούμενο αγωνιστικό BRZ, με το οποίο η Subaru συμμετείχε πέρυσι στον συγκεκριμένο θεσμό, είχε δίλιτρο turbo κινητήρα που απέδιδε 350 PS.