Εντυπωσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Τουρκίας (Video)


ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ SUV ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/12/2019

Ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση και προδιαγραφές ηλεκτρικό SUV αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο εξελίσσεται και παράγεται στη γείτονα χώρα.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ονείρου 60 ετών, αναδεικνύοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη σημασία του εγχειρήματος για μια χώρα από την οποία δεν λείπει η τεχνογνωσία σε ότι αφορά τουλάχιστον στην κατασκευή υψηλών προδιαγραφών αυτοκινήτων.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα της Τουρκίας θα παράγεται σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις και με ρυθμό που αναμένεται να φτάσει τις 175.000 μονάδες ετησίως.Ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλυψε ότι για την εξέλιξη του αυτοκινήτου εργάστηκαν περισσότεροι από 100 μηχανικοί, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν αποτελεί μόνο μια μεγάλη αγορά για νέες τεχνολογίες αλλά και μια χώρα που παράγει τεχνολογία την οποία και θα εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το project ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 με την κοινοπραξία (ΤΟGG) πέντε μεγάλων εταιριών της γειτονικής χώρας, αντλώντας κεφάλαια από το Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση για τη δημιουργία του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος της Τουρκίας έφτασε τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για την κατασκευή του θα απασχολούνται περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι.

Μάλιστα η τουρκική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για την αγορά 30.000 αυτοκινήτων έως και το 2035, ενισχύοντας περαιτέρω το εγχείρημα που έχει έντονο το άρωμα του κρατισμού που επικρατεί στην Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη προσπάθεια της Τουρκίας να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε το 1961 ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να το πετύχει. Βέβαια, η Τουρκία φιλοξενεί ήδη αρκετά εργοστάσια τρίτων κατασκευαστών, όπως της Toyota, της Ford και της FCA.

Μάλιστα εκκρεμεί και η απόφαση της Volkswagen σχετικά με τη δημιουργία ενός εργοστασίου στα προάστια της Σμύρνης, το οποίο θα φιλοξενήσει την παραγωγή τον VW Passat και Skoda Octavia. 

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του ηλεκτροκίνητου SUV της Τουρκίας, οι κορυφαίες εκδόσεις του θα φτάνουν σε ισχύ τους 400 ίππους, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 500 χιλιόμετρα.

Στη μικρότερη ισχύος έκδοση, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 200 ίππους, η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,2 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία φτάνει τα 300 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτροκίνητο SUV που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του οίκου Pininfarina, θα προσφέρει και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και τη δυνατότητα αναβάθμισης στο επίπεδο 3.