Επανασχεδίαση για το Audi TTS


Παρουσιάστηκαν επίσημα τα ανανεωμένα ΤΤS Coupe και TTS Roadster τα οποία είναι πιο σπορ εμφανισιακά και εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και διοξείδιο του άνθρακα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/1/2019

Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί ώστε να δώσει μια πιο σπορτίφ εικόνα στο μοντέλο και να το διαχωρίζει από τις πιο απλές εκδόσεις του. Έτσι, η μάσκα του διαθέτει στοιχεία από ματ αλουμίνιο και ματ τιτάνιο, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει μια οριζόντια λωρίδα στο κάτω μέρος του, στις άκρες του έχουν διαμορφωθεί τραπεζοειδούς σχήματος ανοίγματα ενώ υπάρχει και «splitter».

Στο πίσω μέρος, τα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι τα LED φώτα, τα ανοίγματα στις άκρες του κάτω από αυτά και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Ο 2.0 TFSI κινητήρας αποδίδει 306 PS/5.400-6.500 rpm και μέγιστη ροπή 400 Nm/2.000-5.300, ενώ έχει τοποθετηθεί (στην εξάτμιση) και φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων. Σύμφωνα με την Audi, το ΤΤS Coupe επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,5 sec και το TTS Roadster σε 4,8 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h και στις δύο εκδοχές του μοντέλου. 

Φυσικά, υπάρχει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «quattro» ενώ διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό το κιβώτιο «S-Tronic» 7 σχέσεων. 

Αναφορικά με τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση, βάσει του νέου προτύπου «WLTP», το ΤΤS Coupe σημειώνει 7,1 l/100 km και μέση τυποποιημένη τιμή διοξειδίου του άνθρακα 161 g/km.

Για το TTS Roadster, οι τιμές είναι 7,2-7,3 l/100 km (αναλόγως της διάστασης των ελαστικών, 18 in ή 19 in) και 165-166 g/km,  αντίστοιχα.

Η έκδοση «Competition»

Για όσους θέλουν μια πιο ξεχωριστή έκδοση, εμφανισιακά και σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του, η Audi προσφέρει και την «Competition». Εξωτερικά, διακρίνεται από τα LED φώτα, από τη μαύρου χρώματος μάσκα, από τους τροχούς 20 in και από την (σταθερά τοποθετημένη) πίσω αεροτομή. 

Προς το παρόν, το TTS «Competition» θα διατίθεται μόνο με το coupe αμάξωμα σε τρία χρώματα τα οποία προορίζονται ειδικά γι’ αυτή την έκδοση («Glacier white», «Tango red» και «Mythos black»). Στο εσωτερικό του, υπάρχει η επιλογή δύο διαφορετικών τύπου δερμάτινης επένδυσης και στοιχεία που τονίζουν τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης, π.χ. κόκκινου χρώματος αεραγωγοί, προσθήκες από ανθρακόνημα, κόκκινες ραφές σε καθίσματα και ταμπλό και τιμόνι επενδεδυμένο με alcantara.