Επέκταση εγγύησης των μοντέλων Volkswagen, λόγω Κορωνοϊου!


Κατανοώντας τα όποια προβλήματα μπορεί να έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με την κρίση που βιώνουμε, η Volkswagen αποφάσισε να επεκτείνει την εγγύηση ορισμένων μοντέλων της.

  • 4/5/2020

Ο αναγκαστικός περιορισμός των μετακινήσεων και το κλείσιμο συνεργείων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, έχουν δημιουργήσει μία μικρή αναστάτωση στις ζωές αρκετών οδηγών. Σε μία κίνηση που δείχνει ότι σέβεται το αγοραστικό της κοινό, η Volkswagen αποφάσισε να παρατείνει κατά τρεις μήνες τη διετή ή παρατεταμένη εγγύηση όλων των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη ή διατέθηκαν στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Η παράταση αυτή δεν αφορά τους πάντες αλλά μόνο αυτοκίνητα τα οποία η εγγύησή τους έληγε το διάστημα από πρώτη Μαρτίου μέχρι και 31 Μαΐου του 2020. Σε αυτά αυτομάτως θα επεκτείνεται η εγγύηση κατά τρεις μήνες, με βάση την αρχική ημερομηνία λήξης. Αυτό το μέτρο αποτελεί επιλογή της ίδιας της φίρμας, για να βοηθήσει με τον τρόπο της την όλη κατάσταση. Θα ήταν ωραίο, όμως, να το δούμε και από άλλους κατασκευαστές.

Όπως αναφέρει και ο Jόrgen Stackmann, μέλος του ΔΣ της Volkswagen, «σαν αποτέλεσμα της πανδημίας του Κορωνοϊού, ένας αριθμός από τα εξουσιοδοτημένα μας συνεργεία ανά τον κόσμο παρέμειναν κλειστά. Για πολλούς από τους πελάτες μας αυτό έκανε μη εφικτό το να διεκδικήσουν κάποια επισκευή εντός εγγύησης, στον ανάλογο χρόνο». Με τη χρονική αυτή επέκταση, αποκαθίσταται τουλάχιστον ηθικά αλλά και χρηματικά το όποιο πρόβλημα.