Επέκταση συνεργασίας BMW Group και Samsung SDI


Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (MoU) για παράδοση περισσοτέρων κυψελών μπαταριών.

  • 22/7/2014

Το BMW Group και η Samsung SDI σχεδιάζουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην παροχή κυψελών μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα. Με αυτή την προοπτική, οι δύο εταιρίες υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης (MoU) στη Σεούλ. Η Samsung SDI θα προμηθεύει το BMW Group με κυψέλες μπαταριών για τα BMW i3, BMW i8 και άλλα υβριδικά μοντέλα τα προσεχή χρόνια. Τα σημαντικότερα στοιχεία της συμφωνίας είναι η αύξηση των ποσοτήτων που θα παραδίδονται μεσοπρόθεσμα, λόγω αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, και η περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη των κυψελών μπαταριών.

Ο Dr. Klaus Draeger, μέλος του Δ.Σ. της BMW AG και υπεύθυνος Δικτύου Αγορών & Προμηθειών δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Samsung SDI είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχημένης Κορεατικο-Γερμανικής συνεργασίας πάνω σε καινοτόμες τεχνολογίες. Η μπαταρία είναι βασικό εξάρτημα κάθε ηλεκτρικού οχήματος – επειδή ουσιαστικά καθορίζει την αυτονομία και τις δυνατότητες επιδόσεων του αυτοκινήτου. Με την επιλογή της Samsung SDI, έχουμε ένα προμηθευτή που μας προσφέρει την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία με Κορεατική τεχνογνωσία μπαταριών μελλοντικών προδιαγραφών».

Ο Sang-Jin Park, CEO της Samsung SDI έκανε τις εξής δηλώσεις: «Είμαι περήφανος που η Samsung SDI υποστηρίζει την επιτυχία των BMW i3 και i8. Η απόφαση που ελήφθη το  2009 για την επιλογή κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου από την Samsung SDI για τα μοντέλα BMW i ήταν σωστή και για τις δύο εταιρίες. Και άλλα μοντέλα BMW θα εφοδιάζονται με κορυφαία τεχνολογία ιόντων λιθίου της Samsung SDI. Το Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράφηκε με το BMW Group καταδεικνύει την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία της Samsung SDI για το μέλλον και τις δυνατότητες αποδοτικής μαζικής παραγωγής. Και οι δύο εταιρίες πιστεύουν ότι αυτή η επέκταση της συνεργασίας θα διασφαλίσει τον ηγετικό ρόλο τους σε μελλοντικές τεχνολογίες».

Η συνεργασία με τη Samsung SDI από το 2009 παρέχει στο BMW Group πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες μπαταριών ιόντων λιθίου. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την επιλογή της Samsung SDI ήταν ότι η εταιρία εξετάζει την καταλληλότητα των κυψελών μπαταριών ιόντων λιθίου για παραγωγή φιλική προς το περιβάλλον και επακόλουθη ανάκτηση υλικών κατά τη διάρκεια της προϊοντικής εξέλιξης.

Ολοκληρωμένες μονάδες μπαταριών υψηλής τάσης για τα BMW i3, BMW i8 και άλλα μελλοντικά υβριδικά οχήματα κατασκευάζονται σε μία υπερσύγχρονη γραμμή συναρμολόγησης στο Εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing. Τα μοναδικά εξαρτήματα τρίτων προμηθευτών είναι οι κυψέλες – όλα τα υπόλοιπα τμήματα των μπαταριών εξελίσσονται και παράγονται εσωτερικά, με βάση την εμπειρία από προηγούμενα συστήματα του είδους για μοντέλα όπως η BMW ActiveHybrid 3 και 5 και η BMW ActiveE, μετά από περαιτέρω βελτιστοποίηση.

Η επέκταση της συνεργασίας με τη Samsung SDI υπογραμμίζει τη φιλόδοξη στρατηγική του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η συνέχιση της συνεργασίας επιβεβαιώνει επίσης την επιτυχία του BMW i. Η ζήτηση για το BMW i3 παραμένει υψηλή. Επιπλέον, το πρώτο εξάμηνο του 2014 το BMW Group είχε ήδη πουλήσει 5.400 αυτοκίνητα BMW i3.

Παραδόσεις του BMW i8 ξεκίνησαν στις κυριότερες διεθνείς αγορές τον Ιούνιο. Η ζήτηση είναι ήδη πολύ υψηλότερη από τον προγραμματισμένο όγκο κατά τη φάση της κλιμάκωσης παραγωγής.

Η Ν. Κορέα είναι επίσης μία σημαντική αγορά προμηθευτών για το BMW Group, πέραν της συνεργασίας με τη Samsung SDI. Γι’ αυτό, η εταιρία άνοιξε ένα τοπικό γραφείο προμηθειών το 2009. In 2014, ο όγκος προμηθειών σε αυτή την αγορά θα ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ – σημαντική αύξηση από πέρσι, με τις προμήθειες να εξακολουθούν να αυξάνονται τα προσεχή χρόνια. Το BMW Group βασίζεται σε 20 προμηθευτές της Ν. Κορέας. Η Ν. Κορέα θα γίνει μία από τις βασικές αγορές προμηθειών για το BMW Group στο μέλλον, κυρίως σε καινοτόμες τεχνολογίες IT.

Το BMW Group ξεκίνησε τη δική του θυγατρική εταιρία στη Ν. Κορέα το 1995. Αυτή η δέσμευση επεκτάθηκε το 1998 με το άνοιγμα ενός κέντρου logistics και εκπαίδευσης. Η BMW Financial Services δραστηριοποιείται επίσης στη Ν. Κορέα από το 2001. Στις 14 Ιουλίου 2014, το BMW Group εγκαινίασε το μοναδικό συνδυασμένο κέντρο μάρκας και οδηγικής εμπειρίας παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, κοντά στο αεροδρόμιο της Seoul. Το 2013, το BMW Group ήταν ηγέτης αγοράς της Ν. Κορέας στην κατηγορία premium για έκτη συνεχή χρονιά με πωλήσεις 39.367 οχημάτων BMW και MINI – αύξηση 13,4% από το 2012. Επίσης συνολικά 1.328 μοτοσικλέτες BMW (+27.6%) παραδόθηκαν σε πελάτες. Το πρώτο εξάμηνο του 2014, οι πωλήσεις έφτασαν τις 21.972 μονάδες (+19,3% συγκριτικά με πέρσι). Η BMW Ν. Κορέας απασχολεί ανθρώπινο δυναμικό 230 ατόμων.