Επετειακή έκδοση για την Ford Mustang


Με αφορμή τη συμπλήρωση 55 ετών από τη δημιουργία της Μustang, η Ford δημιουργεί μια σειρά επετειακών εκδόσεων για το εμβληματικό sportscar.

  • 26/7/2019

Τα 55 της χρόνια συμπλήρωσε φέτος η Ford Mustang και συνεχίζει ακάθεκτη. Μάλιστα, με την ευκαιρία των γενεθλίων της, η Ford αποκάλυψε σήμερα την ειδική έκδοση Mustang55 5.0L V8, η οποία αποδίδει 450 ίππους.

Η Mustang55 διαθέτει μοναδικά στοιχεία τόσο στις εξωτερικές επιφάνειες του αμαξώματός της όσο και στον θάλαμο επιβατών.

Ειδικότερα, Οι άνω και κάτω μάσκα του αυτοκινήτου έχουν δίχρωμο, γυαλιστερό μαύρο και Pillar Black φινίρισμα, ενώ η άνω μάσκα περιλαμβάνει το έμβλημα του μοντέλου. Τα σήματα “5.0” στα εμπρός φτερά κοσμούνται από μια υποδιαστολή βαμμένη αποκλειστικά στην απόχρωση Colorado Red. Μία προαιρετική Pillar Black αεροτομή στο υπερυψωμένο πορτμπαγκάζ έρχεται να ολοκληρώσει την αποκλειστική εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό την εμπειρία των επιβατών αναβαθμίζουν τα ανθρακονημάτινα ένθετα στο ταμπλό, η δερμάτινη κεντρική κονσόλα και το προστατευτικό γονάτων με χαρακτηριστική γκρι ραφή που είναι εμπνευσμένη από πολυτελή πατάκια.

Οι εκδόσεις Mustang55 με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Ford περιλαμβάνουν μία μοναδική ανάγλυφη λαβή στον επιλογέα, με τα 10τάχυτα αυτόματα να φέρουν αλουμινένιο λεβιέ. Τα καθίσματα και τα πάνελ των θυρών έχουν επένδυση από Alcantara υψηλής ποιότητας.

Οι στάνταρ τεχνολογίες άνεσης περιλαμβάνουν θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα εμπρός καθίσματα, το προηγμένο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 της Ford, τώρα με DAB radio και ένα πολυτελές ηχοσύστημα της B&O με 12 ηχεία.

Παράλληλα, ανανεωμένη εμφανίζεται η Mustang 2.3L EcoBoost διαθέτοντας ουκ ολίγες στιλιστικές πινελιές εμπνευσμένες από τις Mustang Shelby. Mάλιστα, όλα τα παραπάνω στοιχεία συνοδεύονται από την προσθήκη της τεχνολογίας Active Valve Performance Exhaust.

Το έτερο μέλος της οικογένειας, η Mustang BULLITT, που δημιουργήθηκε προς τιμήν της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας, θα εξακολουθήσει να παράγεται για δεύτερη χρονιά, χάρη στην αμείωτη ζήτηση που απολαμβάνει από τους Ευρωπαίους πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mustang παρέμεινε πέρσι και για τέταρτη συνεχή χρονιά στη θέση 1 ως το παγκόσμιο best-seller μοντέλο στην κατηγορία των σπορ κουπέ αυτοκινήτων, καταγράφοντας 113.066 πωλήσεις.