Επετειακό Compass 5th Anniversary Edition από την Jeep! (photos)


Ξεχωριστές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά για τη νέα έκδοση του Compass.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 12/8/2022

Μπορεί η Jeep να γιόρτασε τα 80 της χρόνια το 2020, ωστόσο άλλη μια σημαντική χρονιά είναι η φετινή για ένα μοντέλο της. Πρόκειται για το Jeep Compass που από το 2017 κατασκευάζεται (και) στην Ινδία και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία.

Για να γιορτάσει το γεγονός αυτό - αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το μοντέλο της Stellantis με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη χώρα - η Jeep παρήγαγε αποκλειστικά για την Ινδία μια επετειακή έκδοση, την οποία ονόμασε Jeep Compass 5th Anniversary Edition.

Το όμορφο SUV χαρακτηρίζεται από μία σειρά ιδιαίτερων λεπτομερειών, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, που αναδεικνύουν την ξεχωριστή ταυτότητά του. Εξωτερικά, η κλασική μάσκα έχει βαφτεί σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ειδικά για την περίσταση και έρχεται σε αντίθεση με τα διαφορετικά χρώματα του αμαξώματος.

Τόσο οι προφυλακτήρες όσο και τα καλύμματα των καθρεπτών έχουν φινίρισμα σε γκρι χρώμα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μία κομψή, αλλά και σπορ εμφάνιση. Διαφορετικές σε σχέση με το «απλό» μοντέλο είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, βαμμένες σε δύο χρώματα. Όσο για το πίσω μέρος, ξεχωρίζει το νέο, ιδιαίτερο σήμα, που αναγράφει το ξεχωριστό όνομα του μοντέλου.

Περνώντας στο εσωτερικό, κυριαρχεί το μαύρο χρώμα. Για την ακρίβεια, είναι το μόνο χρώμα με το οποίο είναι βαμμένο το ταμπλό, όπως μαύρα είναι και τα δερμάτινα καθίσματα με τα προσκέφαλα. Η μεγάλη οθόνη αφής infotainment «UConnect» 10,1 ιντσών προσελκύει αμέσως τα βλέμματα και έχει πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, ενώ επιπλέον υπάρχουν οθόνη 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και ηλεκτρική ρύθμιση 8 σημείων για το κάθισμα του οδηγού.

Από τη στιγμή, βέβαια, που μιλάμε για επετειακή έκδοση, υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω διαφοροποίησής της, με προαιρετικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πανοραμική ηλιοροφή ή ραφές καθισμάτων σε διαφορετικό χρώμα, για να υπάρχει αντίθεση.

Το Jeep Compass 5th Anniversary Edition, που είναι ήδη διαθέσιμο στην Ινδία, προσφέρεται με τους δύο υπάρχοντες κινητήρες της απλής έκδοσης. Έναν υπερτροφοδοτούμενο 1,4 L βενζίνης, που αποδίδει 163 PS και 250 Nm ροπής και έναν diesel 2,0 L , με ισχύ 173 PS και ροπή 350 Nm. Το πρώτο συνοδεύεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το δεύτερο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Ωστόσο, το τελευταίο διατίθεται μόνο στην έκδοση με την κίνηση εμπρός. Στην περίπτωση της τετρακίνητης έκδοσης, το κιβώτιο είναι αυτόματο 9 σχέσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ινδικό Compass διατίθεται αποκλειστικά με κινητήρες εσωτερικής καύσης, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές εκδόσεις του, όπου υπάρχουν ήπιες υβριδικές αλλά και PHEV παραλλαγές.