Επέτειος 20 ετών για το Hyundai Santa Fe


ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ ΑΙΣΙΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ SUV ΤΗΣ HYUNDAI ΚΛΕΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ.

  • 19/5/2020

Το ότι περνάνε τα χρόνια συνήθως δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, μέχρι τη στιγμή που κάποια επέτειος θα χτυπήσει ένα καμπανάκι. Κάτι τέτοιο ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, με το Santa Fe. Για όσους δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, το SUV της Hyundai όχι μόνο μπαίνει στην τρίτη δεκαετία του, αλλά αποτελεί και το παλαιότερο μοντέλο της εταιρίας σε παραγωγή!

Η πρώτη του γενιά παρουσιάστηκε το 2000 και ξεκίνησε να πωλείται στις αγορές της Ευρώπης το 2001. Επρόκειτο για την πρώτη απόπειρα της Hyundai στην κατηγορία των SUV, αφού μέχρι στιγμής εστίαζε την παραγωγή της σε sedan και άλλες, πιο συμβατικές κατηγορίες. Εκ του αποτελέσματος το πείραμα στέφθηκε με επιτυχία, ακολουθώντας άλλες τρείς γενιές, μέχρι τη σημερινή. Όσο για τα νούμερα των πωλήσεων, μέχρι στιγμής σε όλες τις αγορές του πλανήτη έχουν διατεθεί περισσότερα από 5.260.000 οχήματα!

«Το Santa Fe ήταν το πρώτο SUV της Hyundai και αποτελεί μια από τις πιο μακροχρόνιες σειρές μοντέλων μας, καθιστώντας το ένα βασικό μοντέλο όχι μόνο παγκοσμίως, αλλά και στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Marketing & Product της Hyundai Motor Europe. «Για τη Hyundai είναι ένα icon που συνεχίζει να εξελίσσεται από άποψη σχεδιασμού, τεχνολογίας, ευρυχωρίας και άνεσης. Με αυτήν την τελευταία εξέλιξη, το Santa Fe διατηρεί το στάτους του ως ένα κορυφαίο μοντέλο στο ευρύ χαρτοφυλάκιό μας, των SUV και υπογραμμίζει περαιτέρω την κληρονομιά μας στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα προωθεί το παιχνίδι με την καινοτομία και την ηλεκτροκίνησή.»

Ειδικά για αυτό το τελευταίο, η Hyundai αναμένεται να λανσάρει μέχρι τα τέλη του έτους μία ανανεωμένη έκδοση της παρούσας γενιάς, η οποία θα φέρει και νέα, ηλεκτροκίνητα σύνολα.