Επιβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών την επίσκεψη στελεχών της Volkswagen στη Θάσο!


Σαφείς λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα και τις τοποθεσίες επίσκεψης στελεχών της Volkswagen στην Καβάλα και τη Θάσο δίνει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

  • 12/2/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο εσωτερικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση με ανώτερα στελέχη της Volkswagen, αλλά και την επίσκεψη στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου προκειμένου να  γίνει μια πρώτη αξιολόγηση για την καταλληλότητα της περιοχής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου ερευνών και εξέλιξης οχημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: 

«Η Ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση υποδέχεται στις 12-13 Φεβρουαρίου κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen  για την εν εξελίξει μελέτη σκοπιμότητας που εκπονεί η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, για project που αφορά ηλεκτροκίνηση σε νησιά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και τα στελέχη της Volkswagen που επισκέπτονται την Καβάλα και τη Θάσο θα κάνουν επιτόπια  αξιολόγηση των στοιχείων που συλλέγονται για την μελέτη αυτή. Αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά.

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης. Το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών για την Ελλάδα, όπως η  Volkswagen δείχνει ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας φέρουν αποτέλεσμα».

Σε ότι αφορά την ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen στην οποία και απευθυνθήκαμε για επιπλέον πληροφορίες, υψηλόβαθμο στέλεχός της μας απάντησε ευγενικά πώς για την ώρα δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για το θέμα.