Επιδότηση καυσίμων: Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τα μέτρα στήριξης των πολιτών


Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα καθοριστεί το ύψος της επιδότησης που θα λάβουν οι πολίτες για την αγορά καυσίμων. Ποια εισοδήματα αναμένεται να μείνουν εκτός διαδικασίας;

  • 16/3/2022

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου θα ανακοινωθούν επισήμως τα μέτρα στήριξηςπου θα λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αναφορικά με τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Ένα 24ωρο πριν από την ανακοίνωση, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε στη συχνότητα του ANT1 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αποκάλυψε πως η επιδότηση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα εισάγονται τα δεδομένα αγοράς καυσίμων από τους δικαιούχους και θα υπολογίζεται αυτόματα το ύψος της επιδότησης που δικαιούται ο καθένας.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες τονίζοντας πως αυτές τις ώρες γίνονται οι τελικές ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας, με τις επίσημες ανακοινώσεις να έρχονται από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων κ. Νίκος Παπαγεωργίου τονίζοντας πως η Κυβέρνηση πρέπει να επιδοτήσει οριζόντια τους πολίτες μέσω voucher και να μην επιβάλει εισοδηματικά κριτήρια.

Αυτό ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προθέσεις της Κυβέρνησης η η οποία, σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ, κινείται μεταξύ του ορίου των 20.000€ και των 30.000€ για το ετήσιο εισόδημα των δικαιούχων. Ωστόσο μέχρι στιγμής τα πάντα είναι ρευστά και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται τα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: ANT1