Επίσημα αποκαλυπτήρια για την Lamborghini Countach LPI 800-4 (photos)


Η Lamborghini τράβηξε κι επίσημα το κάλυμμα από την Countach LPI 800-4, με την οποία αναβιώνει το θρυλικό μοντέλο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ | ΦΩΤ.: LAMBORGHINI MEDIA
  • 13/8/2021

Ήρθε η ώρα: η Lamborghini έκανε την επίσημη αποκάλυψη της Countach, και φέρει επάξια το όνομα αυτού του φημισμένου μοντέλου της εταiρείας της Sant'Agata.

Τρεις δεκαετίες μετά, η Countach θα ξαναβγεί στους δρόμους, αφού δεν μιλάμε για ένα τρομερά αποκλειστικό μοντέλο, αλλά για ένα που θα μπει σε παραγωγή.

Διαθέτει -φυσικά- έναν κινητήρα V12, 6,5 λίτρων, ικανό να παραγάγει 769 ίππους, ενώ ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας 34 ίππων έρχεται να βοηθήσει στο έργο του.

Με τέτοιο κινητήριο σύνολο, και τετρακίνηση, η Countach του παρόντος αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, κι αν είστε θαρραλέοι, θα φτάσετε μαζί της τα 366 χλμ/ώρα.

Και πώς να μην έχει τέτοιες επιδόσεις, αφού δανείζεται το μοτέρ της Sian FKP 37, αν και με ελαφρώς μειωμένη ιπποδύναμη. 

Στο εξωτερικό, είναι εμφανείς (αν κι όχι κυρίαρχες) οι επιρροές από την εμβληματική σιλουέτα της αυθεντικής Countach LP400, με καθαρές γραμμές και το λευκό να δεσπόζει σε όλο το αμάξωμα. Αν κάτι λείπει, αυτό είναι σίγουρα τα pop-up φανάρια!

Φέρει ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω, και έχουν τον σχεδιασμό εκείνων της LP400 S, και συνολικά μοιράζεται αρκετά κοινά με την Aventador.

Σε ό,τι αφορά την τιμή, η Lamborghini πωλεί κάθε μία από τις 112 που θα κατασκευάσει πάνω από 1 εκ. δολάρια, με τις παραδόσεις να αρχίζουν στο πρώτο τρίμηνο του 2022.