Επίσημα η Aston Martin DBS Superleggera Volante


Πρόκειται για το ταχύτερο convertible μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής φίρμας αγγίζοντας την τελική των 339 km/h.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/4/2019

Η Aston Martin παρουσίασε μία νέα έκδοση. Αυτή την φορά την ταχύτερη της πανέμορφης DBS Superleggera Volante η οποία βασίζεται στην κουπέ και αντί της σκληρής οροφής υπάρχει μια αναδιπλούμενη υφασμάτινη με οκτώ στρώσεις επενδύσεων και κορυφαία ηχομόνωση, σύμφωνα πάντα με τους Βρετανούς.

Η οροφή της Volante λειτουργεί ηλεκτρομηχανικά και χρειάζεται 14 sec για να αναπτυχθεί και 16 sec για να μαζευτεί. Ενεργοποιείται είτε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου είτε από το κλειδί του αυτοκινήτου αρκεί η απόσταση να μην υπερβαίνει τα 2 m.

Η Volante έχει μέγιστη τελική ταχύτητα τα 339 km/h και αυτόματα αναδεικνύεται ως το ταχύτερο «ανοιχτό» μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία. Το 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,6 sec με την επιτάχυνση με 4η στο αυτόματο 8άρι ZF των 80-160 km/h να διαρκεί μόλις 4,2 sec.

Η βρετανική φίρμα κάνει λόγο για την καλύτερη αεροδυναμική που υπάρχει σε αυτοκίνητο της κατηγορίας και πως κοντά στην τελική του αυτοκινήτου το downforce φτάνει τα 177 kg. Κατά τα υπόλοιπα την κίνηση αναλαμβάνει ο γνωστός V12 των 5,2 lt που με twin-turbo αποδίδει 720 PS και 900 Nm ροπής στους πίσω τροχούς.