Επίσημα η νέα Porsche Cayenne Coupe (video)


Η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την κουπέ εκδοχή της Cayenne με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται στο πίσω μέρος της.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/3/2019

Όπως ήταν αναμενόμενο η Cayenne Coupe έχει μία έντονη κλίση στο πίσω μέρος της στάνταρ γυάλινης οροφής. Αυτόματα η σχεδίασή της την τοποθετεί ως μία πιο ακριβή εναλλακτική απέναντι σε μοντέλα με παρόμοιο στιλ όπως είναι η BMW X6, η Mercedes GLE Coupe κ.α. Οι επανασχεδιασμένες πίσω πόρτες και οι φαρδύτεροι προφυλακτήρες έχουν προσθέσει 18 mm στο πλάτος του πολύ όμορφου αμαξώματος.

Η οροφή τονίζεται από μία μαύρη απόχρωση και καταλήγει σε μία αεροτομή. Μάλιστα, χαμηλότερα και πάντα στο πίσω μέρος υπάρχει ένα ενεργητικό σπόιλερ που εκτείνεται κατά 135 mm σε ταχύτητες πάνω από 90 km/h.  

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι πανομοιότυπη με εκείνη της κανονικής Cayenne με τα πίσω καθίσματα να είναι ανεξάρτητα και προαιρετικά να υπάρχει πενταθέσια διάταξη. Τα πίσω καθίσματα είναι 30 mm τοποθετημένα χαμηλότερα ώστε οι ψηλόσωμοι επιβάτες να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την κλίση της οροφής. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 625 lt (600 lt για την έκδοση turbo).

Στο λανσάρισμα της η Cayenne Turbo θα είναι διαθέσιμη με τον τρίλιτρο V6 που αποδίδει 340 PS και σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,0 sec με τελική στα 243 km/h. Η biturbo V8 έκδοση των 4,0 lt με τους 550 PS «έχει» την ίδια διαδικασία σε 3,9 sec και αγγίζει τα 286 km/h. Οι τιμές πώλησης της νέας Cayenne Turbo στην Γερμανία ξεκινούν από 83.711€.