Επίσημα η Pagani Huayra Roadster BC


Η ιταλική φίρμα παρουσίασε επίσημα τη νέα εκδοχή του hypercar της με αναβαθμισμένο μοτέρ και κάρμπον hardtop.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/8/2019

Πρόκειται για την topless εκδοχή της πιο καυτής Huayra που είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου επτά χρόνια. Όπως όλες οι Pagani, έτσι και η Roadster BC θα παραχθεί σε μόλις 40 αυτοκίνητα τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί με τιμή περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ (δίχως τους φόρους).

Την κίνηση αναλαμβάνει ο γνωστός V12 χωρητικότητας 6,0 lt με twin-turbo  και ισχύ στα 802 PS με ροπή στα 1.050 Nm. To μοτέρ προέρχεται από την Mercedes-AMG, το κιβώτιο είναι ένα αυτοματοποιημένο μηχανικό της Xtrac με επτά σχέσεις, ενώ στον πίσω κινητήριο άξονα υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Σύμφωνα με την Pagani η αεροδυναμική του αυτοκινήτου παράγει 500 kg κάθετου φορτίου στα 280 km/h. Οι Ιταλοί δεν ανακοινώνουν τις επιδόσεις, ενώ ανάμεσα στα άλλα στοιχεία που δίνουν είναι τα εξαπίστονα Brembo μπροστά και τετραπίστονα πίσω. Το απόβαρο είναι στα 1.250 kg, 30 λιγότερα από την απλή Roadster.

Οι βασικές διαφορές από την κλειστή Huayra BC αφορούν στις ελαφρώς διαφορετικές εισαγωγές του αέρα, στους προφυλακτήρες, στην αεροδυναμική και στη νέα πίσω πτέρυγα. Εντύπωση προκαλούν οι έξι απολήξεις στο πίσω μέρος. H σκληρή προσθαφαιρούμενη οροφή αποτελείται από ανθρακονήματα.