Επίσημα σκίτσα για τη νέα Skoda Octavia


Η νέα Octavia θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 Νοεμβρίου και οι Τσέχοι ξεκινούν ένα πρώτο γύρο από τα πρώτα στοιχεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/10/2019

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψή μας για τη νέα Octavia έρχονται και τα επίσημα σκίτσα της Skoda που μας δείχνουν ένα δυναμικό αμάξωμα με αρμονική σχεδίαση. Το μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από την αιχμηρή του αισθητική με τους πιο στενούς και ενιαίους προβολείς και την χαρακτηριστική μάσκα που έχουμε δει στα πιο πρόσφατα Kamiq, Scala και Karoq.

Το πίσω μέρος δείχνει εξίσου δυναμικό με λεπτά επίσης φωτιστικά σώματα που ενισχύουν την αίσθηση της πολυτέλειας. Ένα στοιχείο που ενισχύει την τελευταία είναι και η νέα τάση της εταιρίας να αναφέρει ολογράφως την επωνυμία της στο πίσω μέρος των αυτοκινήτων της. Το ίδιο βλέπουμε να ισχύει και στην Octavia. Από εκεί και πέρα το χαμήλωμα της οροφής δίνει μια κουπέ αίσθηση.

Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε μια εξελιγμένη και πλουσιότερη τεχνολογικά άποψη του αντίστοιχου Scala με ενσωματωμένη όμως την οθόνη αφής. Φυσικά θα υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, άπλετοι χώροι, πιθανότατα το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ στην κατηγορία και όλα τα συστήματα υποβοήθησης άνεσης και ασφάλειας του οδηγού.

Εκτός απροόπτου ο βασικός κινητήρας βενζίνης αναμένεται να είναι και πάλι ο 1.0 TSI και ο αντίστοιχος diesel o 1.6 TDI. Ψηλότερα ο 1.5 TSI, ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει σίγουρα έκδοση CNG (φυσικού αερίου), κατά πάσα πιθανότητα ήπιες υβριδικές εκδόσεις με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V. Θα υπάρξει και μία plug-in υβριδική έκδοση και ενδεχομένως η κορυφαία RS.