Επίσημα teaser για την Bugatti Chiron Divo


Η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/7/2018

Η οποία θα περιοριστεί τελικά στα μόλις 40 αυτοκίνητα και θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση στις 24 Αυγούστου σε ένα ειδικό event με την ονομασία «The Quail – A Motorsports Gathering» που θα λάβει χώρα στην Καλιφόρνια. Η ονομασία της σπέσιαλ Bugatti προέρχεται από τον Γάλλο οδηγό αγώνων Albert Divo ο οποίος την δεκαετία του 1920 είχε στεφθεί νικητής για δύο φορές στο Targa Florio.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις διαφορές που θα έχει από την απλή Chiron αλλά θεωρείται σίγουρο πως θα υπάρχει μείωση του απόβαρου, πιο hardcore στήσιμο που θα δίνει περισσότερα g πλευρικής επιτάχυνσης και αυξημένο downforce (κάθετο φορτίο) από την καλύτερη αεροδυναμική.

Κάθε μία από τις σαράντα Chiron Divo θα κοστίζει περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, δίχως τους φόρους και τα όποια εξτρά. Σε σχέση με την απλή Chiron που κοστίζει 2,65 εκατομμύρια ευρώ το κόστος είναι σχεδόν διπλάσιο αλλά θα δικαιολογείται από την συλλεκτικότητα και την σπανιότητα του αυτοκινήτου. Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 km/h αναμένεται κάτω από τα 2,5 sec με τα 0-200 km/h να ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 6,5 sec.