Επίσημα το ηλεκτρικό Peugeot e-Expert


Για τους επαγγελματίες που θέλουν να κινούνται αθόρυβα και οικολογικά η γαλλική εταιρία παρουσιάζει την ηλεκτρική εκδοχή του Expert.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/11/2019

Λίγο μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού Vivaro της Opel έρχεται και η σειρά του συγγενούς Peugeot (λογικά έπεται και το Citroen) με το επίσης ηλεκτρικό e-Expert. Το οποίο βασίζεται στο γνωστό επαγγελματικό και για την περίσταση εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης σε δύο εκδόσεις αυτονομίας.

Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh και εξασφαλίζει καθαρή ηλεκτρική κίνηση για έως 200 km σε κύκλο WLTP. Μία τέτοια έκδοση συστήνεται για μεταφορές σε αστικά κέντρα με περιορισμούς και απαγορευτικές ζώνες σε ότι αφορά στα οχήματα με εκπομπές ρύπων.

Η μεγαλύτερη έκδοση του e-Expert εφοδιάζεται με μια συστοιχία μπαταριών με ενεργειακό περιεχόμενο στις 75 kWh. Αυτή η έκδοση προσφέρει περίπου 30% περισσότερη αυτονομία φτάνοντας συνολικά τα 300 km (επίσης σε κύκλο WLTP).

Η Peugeot τονίζει πως διατηρεί την αρχή του «Power of Choise» και διατηρεί στο e-Expert όλες τις προδιαγραφές χωρητικότητας και ίδιες όπως στις συμβατικές εκδόσεις με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο Peugeot e-Expert θα διατεθεί στην αγορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 για να συνεχίσει την μεγάλη επιτυχία της τρέχουσας γενιάς που λανσαρίστηκε το 2016 και έκτοτε έχει αποκτηθεί από 170.000 επαγγελματίες που απολαμβάνουν καθημερινά την λειτουργικότητα του γαλλικού μοντέλου.