Επίσημα το νέο Kia Sorento


Μετά από σχετικές διαρροές και πρόωρες αποκαλύψεις το μεγάλο SUV της Kia παρουσιάστηκε και επίσημα. Στην Ελλάδα πιθανότατα δεν θα εισαχθεί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/2/2020

Η επίσημη παρουσίαση έχει προγραμματισθεί από την Kia για το σαλόνι της Γενεύης και εδώ βλέπετε τις πρώτες φωτογραφίες που μας δείχνουν ένα μοντέρνο σχήμα με τη νέα μάσκα της εταιρίας. Ένα στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι πως οι προβολείς αποτελούν ενιαίο «πέρασμα» της μάσκας, ενώ το πίσω μέρος διαθέτει διαιρούμενα τετραγωνισμένα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο φαίνεται να έχει η εργονομία και η ποιότητα κατασκευής. Στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μια υπερυψωμένη οθόνη αφής 10,12’’ και χαμηλότερα συγκεντρωμένα τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού. Οι κάθετοι αεραγωγοί δίνουν μια μπαρόκ νότα, ενώ ο πίνακας οργάνων 12,,3’’ είναι ψηφιακός. Στην θέση του κλασικού επιλογέα υπάρχει ένας πιεζοπεριστροφικός διακόπτης.

Στις λιγοστές πληροφορίες που αναφέρουν για την ώρα οι Κορεάτες είναι πως το μεταξόνιο στο νέο Sorento έχει συρρικνωθεί, ενώ μικρότεροι είναι και οι προβόλοι. Τα πίσω παράθυρα είναι μικρότερα σε επιφάνεια ώστε να ενισχύεται μια πιο δυναμική εικόνα, ενώ στο κάτω μέρος αναγράφεται η επωνυμία του μοντέλου.

Στις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν νέα στοιχεία ενώ από αυτά που γνωρίζουμε είναι πως η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει έναν υβριδικό turbo 1.600άρη με περίπου 235 PS καθώς και αναβαθμισμένες diesel εκδόσεις 2,2 lt με περίπου 205 PS. Αργότερα θα δούμε και μια έκδοση PHEV με 265 PS. Εδώ να πούμε πως το Sorento θα τοποθετείται κάτω από το Telluride που πωλείται στις ΗΠΑ.