Επίσημη πρεμιέρα του Cigarette Racing 41 AMG Carbon Edition στο Μαϊάμι


Ακόμα ένα σκάφος της αμερικάνικης Cigarette Racing εμπνευσμένο από ένα μοντέλο της γερμανικής Mercedes-AMG.

  • 15/2/2019

Η Mercedes, μέσω της AMG και η Cigarette Racing συνεχίζουν τη μακροχρόνια συνεργασία τους και έτσι στο Miami International Boat Show θα παρουσιάσουν το 41’ AMG Carbon Edition. Το οποίο όπως λέει και η επωνυμία του είναι ένα ταχύπλοο μήκους 41 ποδιών (12,5 μέτρων) που διαθέτει αρκετά στοιχεία από ανθρακoνήματα. Όπως συμβαίνει και με όλα τα σκάφη που έχουν προκύψει από αυτήν τη συνεργασία πηγή έμπνευσης είναι ένα από τα μοντέλα της AMG. Αυτή τη φορά η Mercedes-AMG 4-Door Coupe.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία από ανθρακονήματα τόσο η Mercedes όσο και η Cigarette Racing αναφέρουν πως υπάρχουν αρκετά και στην γάστρα. Τα οποία όμως δεν φαίνονται, οπότε αυτά που προσέχει κανείς είναι το κατάστρωμα από το «εξωτικό» υλικό, η οροφή αλλά και το roll-bar του 41 AMG Carbon Edition.

Το οποίο κινείται από μια τετράδα αγωνιστικών εξωλέμβιων 400R της Mercury Racing, που αποδίδουν συνολικά 1.600 PS. Τα οποία αρκούν για να εξασφαλίσουν στο ταχύπλοο ταχύτητα 83 mph, που αντιστοιχούν σε 134 km/h.

H ταχύτητα αυτή επιτυγχάνεται όταν οι επιβάτες δεν ξεπερνούν τους 8, ενώ ο μέγιστος αριθμός τους μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 20, καθώς ο φετινός στόχος των δύο εταιρειών ήταν η ταχύτατη θαλάσσια μεταφορά όσο το δυνατόν περισσοτέρων.