Επίσημο: Αναβλήθηκε ξανά η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο λόγω της Covid-19


Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου της Κίνας αναβάλλεται για δεύτερη φορά φέτος, λόγω της κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κορονοϊού.  

  • 11/11/2022

H Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος μετά από ανακοίνωση των διοργανωτών την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Ο λόγος είναι η δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ασιατική χώρα λόγω της Covid-19.

Αρχικά η έκθεση είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 21-30 Απριλίου 2022 ωστόσο λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη υπήρξε έξαρση των κρουσμάτων, αναγκάζοντας την οργανωτική επιτροπή να προχωρήσει στη αναβολή της.

Στην ανακοίνωση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα αναφερόταν ότι: «Θα παρακολουθούμε στενά τη εξέλιξη της πανδημίας και θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την πραγματοποίηση και το έργο εξυπηρέτησης της εκδήλωσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πολιτικής πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας. Η ακριβής ημερομηνία στην οποία θα γίνει η έκθεση θα ανακοινωθεί αργότερα».

Αυτό ωστόσο δεν συνέβη ποτέ αφού πλέον είναι οριστικό ότι φέτος η έκθεση δεν θα πραγματοποιηθεί. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αυτοκινήτου, η οποία φιλοξενείται εναλλάξ κάθε χρόνο από το Πεκίνο και τη Σανγκάη, είναι η πιο σημαντική που γίνεται στην Κίνα, προσελκύοντας πολλές εταιρείες και χιλιάδες επισκέπτες.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η έκθεση είχε αναβληθεί και το 2020 όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία στην ασιατική χώρα.