Επίσημο: Ανανέωση για την Jaguar XF


Η βρετανική φίρμα ανανέωσε μέσα-έξω την XF και εμπλούτισε την γκάμα της με δύο νέους τετρακύλινδρους κινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: JAGUAR
  • 6/10/2020

Όπως ήταν αναμενόμενο η Jaguar προχώρησε στην ανανέωση της XF που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει στις εμπορικές προσδοκίες των ιθυνόντων της εταιρίας. Βλέπετε στα μεγάλα σαλόνια τα μοντέλα που κυριαρχούν δεν είναι άλλα από τα SUV, αλλά η δεύτερη νιότη ίσως να δώσει μια νέα, έστω και μικρή, ώθηση στο κομψό οικογενειακό της Jaguar.

Οι εξωτερικές αλλαγές αφορούν στα σημεία και εντοπίζονται στα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες. Οι προβολείς έχουν νέο οπτικό αποτύπωμα με δύο LED αγκύλες, ενώ υπάρχουν διάφορες εικαστικές επεμβάσεις ώστε να τονίζεται το facelift μοντέλο.

Στο εσωτερικό ο αέρας της ανανέωσης φυσά πιο έντονα αφού υπάρχει μια νέα ελαφρώς κυρτή HD οθόνη αφής η οποία είναι περίπου μισή φορά μεγαλύτερη σε επιφάνεια από την προηγούμενη. Όπως μπορείτε να δείτε καταλαμβάνει σχεδόν την μισή κεντρική κονσόλα, ενώ χαμηλότερα υπάρχουν τα χειριστήρια για τον κλιματισμό.

Η νέα οθόνη επιφέρει και το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων Pivi Pro με διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και over-the-air αναβαθμίσεις. Επίσης, υπάρχουν πολλές άλλες τεχνολογικές «προαγωγές» ενώ υπάρχει νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3’’ και νέο head-up display.

Σημαντικές είναι οι αλλαγές στην γκάμα των κινητήρων όπου υπάρχουν τρεις επιλογές με τον δίλιτρο diesel των 204 PS να εξηλεκτρίζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Στους βενζινοκινητήρες υπάρχει μια πισωκίνητη δίλιτρη έκδοση με 250 PS ή 300 PS καθώς και μια τετρακίνητη. Στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.