Επίσημο: Αυτή είναι η ανοιχτή Ferrari Pista Spider


Πρόκειται για το 50 ανοιχτό μοντέλο της Ferrari και διατηρεί τον δυνατότερο V8 που έβγαλε ποτέ η εταιρία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 26/8/2018

Σε μία μάλλον αναμενόμενη κίνηση, η Ferrari παρουσίασε και την Spider έκδοση της 488 Pista, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το 50ό αυτοκίνητο στην ιστορία της χωρίς οροφή. 

Όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την coupe Pista δεν είναι σημαντικές σε ότι αφορά την εμφάνιση, πέρα βέβαια από την ενσωμάτωση της ανοιχτής οροφής. Και όπως πάντα γίνεται με τα cabrio, λόγω των μηχανισμών της οροφής και των έξτρα ενισχύσεων στο αμάξωμα, το βάρος της είναι περίπου 91 κιλά μεγαλύτερο από την "κλειστή".

Πάντως η εταιρία φρόντισε να μειώσει λίγο αυτή την υστέρηση καθώς προσφέρει έξτρα τροχούς από carbon fiber που είναι ελαφρύτερες κατά 20% από τις κανονικές αλουμινίου των 20 ιντσών. Επίσης έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες να κρατηθεί το βάρος σε λογικά πλαίσια, όπως για παράδειγμα η αλλαγή των χερουλιών στις πόρτες με απλούς ιμάντες.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι ότι διατηρείται ο γνωστός V8 κινητήρας ο οποίος από 3,9 λίτρα αποδίδει 720 άλογα και 770 Nm ροπής. Και αυτό είναι ίσως το πλεονέκτημα μιας ανοιχτής Ferrari: ότι μπορεί να κατεβάσει την οροφή και να ακούσει σε όλο του το μεγαλείο το ουρλιαχτό ενός από τους καλύτερους κινητήρες στην ιστορία της αυτοκίνησης. 

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις κάνει το 0-100 km/h σε 2,85 δευτερόλεπτα ενώ για τα 200 Km/h από στάση είναι μόλις 0,4 δευτερόλεπτα πιο αργή από την coupe. Η τελική της βρίσκεται στα 340 km/h. Όσο για την τιμή της, αυτή όπως συμβαίνει σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις θα είναι τουλάχιστον ένα 10% ακριβότερη από την "κλειστή".