Eπίσημο: Αυτό είναι το φουτουριστικό Hyundai Ioniq 5 (video)


H Hyundai εταιρία παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική πρόταση που θα ξεκινήσει να πωλείται σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης μέσα στους επόμενους μήνες. Στην ελληνική αγορά τα πρώτα Ioniq 5 θα φτάσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/2/2021

Οι φίλοι της ηλεκτροκίνησης περίμεναν με μεγάλη αγωνία την αποκάλυψη του νέου ηλεκτρικού Ioniq 5 που αποτελεί ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό μοντέλο, το πρώτο πάνω στην πλατφόρμα E-GMP. Φυσικά, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά είναι η πολύ ξεχωριστή σχεδίαση του αμαξώματος, όπως την έχουμε δει από το πρωτότυπο 45.

Το γενικότερο σουλούπι του Ioniq 5 μπορεί να δείχνει συμπαγές, χάρη στους μεγάλους τροχούς 20’’, τις κρυφές λαβές στις πόρτες και τα κόμπακτ άκρα του με τα στενά φωτιστικά σώματα με το μοτίβο εικονοστοιχείων (pixels). Ωστόσο, μιλάμε για ένα μεγάλο SUV που σε μήκος ξεπερνά το νέο Tucson φτάνοντας τα 4,63 m. Το πλάτος είναι στα 1,89 m και το ύψος στα 1,6 m. Όσο για το μεταξόνιο αυτό είναι στα 3.000 mm προλογίζοντας μεγάλους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Ο ιδιαίτερος σχεδιαστικά χαρακτήρας του Ioniq 5 εκτείνεται και στο εσωτερικό με το απέριττο σε άποψη ταμπλό και μια διάταξη οθονών που μας θυμίζει το MBUX της Mercedes. Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν δύο οθόνες 12’’ η μια δίπλα στην άλλη, μία ως ψηφιακή οθόνη για τον οδηγό και μια στην κεντρική κονσόλα.

Η Hyundai κάνει ιδιαίτερο λόγο για το Living Space εσωτερικό με την κεντρική κονσόλα να μετακινείται σε εύρος 140 mm και να αφήνει ελεύθερο χώρο στις μπροστινές θέσεις και κάτω από το ταμπλο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει lounge διαρρυθμίσεις καμπίνας. Σχετικά με το πορτμπαγκάζ αυτό προσφέρει 531 lt, ενώ υπάρχει και ένας μικρός έξτρα χώρος μπροστά των 57 lt.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις με κίνηση μπροστά ή στους τέσσερις τροχούς και δύο μεγέθη μπαταριών και την αυτονομία να φτάνει τα 480 km. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω πίνακα (φαίνονται και οι επιδόσεις) η έκδοση μπαταρίας 72,6 kWh έχει συνδυασμένη ισχύ 225 kW στην τετρακίνητη έκδοση με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ και 160 kW στην πισωκίνητη έκδοση με τα 160 kW.

Στην στάνταρ έκδοση με την μικρότερη μπαταρία 58 kWh η AWD έκδοση έχει 173 kW συνδυασμένης ισχύος και η πισωκίνητη 2WD έχει 125 kW. Η Hyundai στέκεται ιδιαίτερα στο δίκτυο της πλατφόρμας 400 V – 800 V και στην ταχυφόρτιση DC που υποστηρίζει ισχύ έως 350 kW προσφέροντας 100 km αυτονομίας μέσα σε μόλις 5 min. Επίσης, υπάρχει και εξωτερική V2L παροχή ρεύματος 3,5 kW για ηλεκτρικές συσκευές.