Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Jeep Grand Cherokee!


Η Jeep παρουσίασε επίσημα την ευρωπαϊκή έκδοση του εμβληματικού SUV της που για πρώτη φορά διαθέτει και plug-in υβριδική έκδοση. Πότε έρχεται στην Ελλάδα.

  • 29/9/2021

Η Jeep  έκανε σήμερα την επίσημη παρουσίαση της ευρωπαϊκής έκδοσης του Grand Cherokee, του εμβληματικού SUV της που για πρώτη φορά διαθέτει και plug-in υβριδική έκδοση, το Grand Cherokee 4xe.

Η plug-in υβριδική έκδοση Grand Cherokee 4xe κινείται από έναν 4κύλινδρο τούρμπο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση που φτάνει τους 375 ίππους και ροπή 637 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται όπως είναι φυσικό και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17 kWh που προσφέρει 40 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας.

Οι άλλες δύο επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν έναν V6 3,6 λίτρων με απόδοση 293 ίππων και 348 Nm ροπής και τον κορυφαίο της γκάμας V8 5,7 λίτρων των 357 ίππων και 528 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται επίσης με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το Grand Cherokee 4xe θα διατίθεται στην σκληροπυρηνική off-road έκδοση Trailhawk, με 2 κοντές σχέσεις στο  κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα  Selec-Terrain (με τις επιλογές Auto, Sport, Rock, Snow, Mud/Sand) για βέλτιστη πρόσφυση.

Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 287 χιλιοστά με το Grand Cherokee να είναι ικανό να ξεπεράσει υδάτινο εμπόδιο 610 χιλιοστών, χωρίς να απειλούνται τα υψηλής τάσης ηλεκτρονικά του συστήματα. Τα τελευταία είναι καλά θωρακισμένα και αδιάβροχα, με την μπαταρία να φέρει ειδική προστασία.

Το νέο Jeep Grand Cherokee βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίων και μήκους. Το στάνταρ 5θέσιο έχει μήκος 4.910 χλστ., ενώ το 7θέσιο Grand Cherokee L αγγίζει τα 5.204 χιλιοστά.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές είναι σχετικά περιορισμένες συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο και αφορούν την ανασχεδιασμένη μάσκα με τις 7 κάθετες οπές και τα ενεργά πτερύγια και την χαμηλότερη γραμμή οροφής, ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε νέα λεπτότερα φώτα.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια ξεχειλίζει και το ψηφιακό περιβάλλον αποτελείται από τρεις οθόνες υψηλής ευκρίνειας. Επιπλέον, τα καθίσματα έχουν δυνατότητα ρύθμισης 16 σημείων, λειτουργία μασάζ και θέρμανσης/ψύξης, ενώ το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 διαθέτει λειτουργία mirroring και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Το νέο Jeep Grand Cherokee θα κατασκευάζεται στο Detroit των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας μέσα στο 2022.