Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai


Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Nissan Qashqai αποκαλύπτοντας με κάθε λεπτομέρεια το σχεδιαστικό προφίλ του.

  • 18/2/2021

Το νέο Nissan Qashqai είναι γεγονός. Οι πρώτες φωτογραφίες του ιαπωνικού crossover κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύο αποκαλύπτοντας το σχεδιαστικό προφίλ ενός αυτοκινήτου που πρόκειται να μας απασχολήσει στο μέλλον.

Παρατηρώντας, λοιπόν, από το μπλε Nissan Qashqai, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι το σχεδιαστικό άλμα που έχει πραγματοποιήσει η τρίτη κατά σειρά γενιά του δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να ρίξει τις γέφυρες με το πρόσφατο παρελθόν του αλλά ούτε και μικρό ώστε να δημιουργεί σύγχυση στον απλό παρατηρητή.

Για ένα best seller το ζητούμενο είναι η ισορροπία και το νέο Nissan Qashqai δείχνει να βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Άλλωστε, πέρα από τον σχεδιασμό του, το ιαπωνικό crossover πρόκειται να ξεδιπλώσει μια πολυδιάστατη τεχνολογική παλέτα, ξεκινώντας από τα αποδοτικά κινητήρια σύνολα και καταλήγοντας στις εφαρμογές ημιαυτόνομης οδήγησης.

Κάτω από το καπό του αναμένεται να τοποθετηθεί το υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης χωρητικότητας 1,3 λίτρων, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί του εξηλεκτρισμένου κινητήριου συνόλου e-power, το οποίο αποτελεί μια παραλλαγή του αντίστοιχου που χρησιμοποιείται στο (αμιγώς ηλεκτροκίνητο) LEAF και απαρτίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 190 PS και έναν θερμικό κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, ο οποίος θα χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση των μπαταριών (range extender) και δεν θα είναι συνδεδεμένος με τους τροχούς. Έτσι, σε αυτή την έκδοσή του, το νέο μοντέλο θα είναι πρακτικά ηλεκτροκίνητο.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το μήκος του θα φτάνει τα 4.425 mm, δηλαδή θα είναι αυξημένο κατά 35 mm σε σχέση ό,τι ισχύει τώρα. Ο 1.3 DiG-T βενζινοκινητήρας του θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με τη μέγιστη ισχύ του: 140 PS και 160 PS, αντίστοιχα. Στη δεύτερη, το αυτοκίνητο θα εφοδιάζεται και με το νέο αυτόματο κιβώτιο «Xtronic» (CVT), ενώ θα είναι διαθέσιμο και ως τετρακίνητο. 

Στη χώρα μας, το νέο Nissan Qashqai θα είναι πριν το τέλος του πρώτο εξαμήνο (Mάιο ή αρχές Ιουνίου), χωρίς ωστόσο να έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστή η διαθεσιμότητα των εκδόσεών του στην πρώτη φάση του λανσαρίσματός του στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε ακόμα:

To νέο Nissan Qashqai είναι εδώ! Όσα αξίζει να γνωρίζετε

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ*

  

1.3 βενζίνη

υβριδικό

e-POWER

(1.5 βενζίνη)

  

6MT

6MT

Xtronic

 
  

2WD

2WD

2WD/4WD

e-POWER

Ισχύς

PS (kW)

140 (103)

156 (116)

190 (140)

Ροπή

Nm

240

260

270

330

Μετάδοση κίνησης

 

2WD

2WD

2WD / 4WD

2WD

Συνολικό μήκος

mm

4425 ( 35)

Συνολικό ύψος

mm

1635 ( 10)

Συνολικό πλάτος

mm

1838 ( 32)

Μεταξόνιο

mm

2666 ( 20)

* Εκκρεμούν τελικά δεδομένα έγκρισης τύπου.