Επίσημο: Aυτό είναι το νέo Skoda Kodiaq


Η Skoda αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το νέο Skoda Kodiaq το οποίο φέρει σχεδιαστικές και εξοπλιστικές αναβαθμίσεις σε σχέση με τη μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του δημοφιλούς SUV.

  • 13/4/2021

Μετά από 600.000 πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην κατηγορία των μεσαίων διαστάσεων SUV, το Skoda Kodiaq ανανεώνεται αποκτώντας μια ακόμα δυναμικότερη όψη.

Οι ουσιαστικότερες σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, χάρη στο ανασχεδιασμένο καπό, τη νέα κεντρική εισαγωγή αέρα και τους επίσης νέους προβολείς.

Παρεμβάσεις έχει δεχθεί το πίσω τμήμα του δημοφιλούς SUV, ξεκινώντας από τα φωτιστικά σώματα και καταλήγοντας στην σταθερή αεροδυναμική πτέρυγα της οροφής σε piano black.

Αναβαθμισμένα επιστρέφουν τα καθίσματα, όπως άλλωστε και το ηχοσύστημα για εκείνους που θα επιλέξουν να εξαντλήσουν τις εξοπλιστικές δυνατότητες του νέου Skoda Kodiaq.Στο εσωτερικό, προτεραιότητα δόθηκε στην αναβάθμιση της αντιληπτής ποιότητας, συνεπώς οι περισσότερες αλλαγές εντοπίζονται στο φινίρισμα των επιφανειών του ταμπλό.

Ειδικότερα, γίνεται πλέον διαθέσιμο το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών και τέσσερις διαφορετικές διατάξεις, κατ’ επιλογή του οδηγού. Το πολυλειτουργικό τιμόνι προσφέρει τον εύκολο και πλήρη έλεγχο του οχήματος, ενώ οι νέες διακοσμητικές λεπτομέρειες και ακμές, οι πρόσθετες ραφές με γαζιά αντίθεσης και οι βελτιωμένες λειτουργίες ατμοσφαιρικού φωτισμού LED εξασφσαλίζουν την αναβάθμιση του διάκοσμού.         

Για πρώτη φορά, διαθέσιμα δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση πολλαπλών δρόμων, αερισμό και λειτουργία μασάζ ενώ γίνεται και χρήση ανακυκλωμένων υλικών.

Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του αυτοκινήτου, η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έκανε λόγο για αλλαγές στα μηχανικά μέρη, τα οποία όπως όλα δείχνουν θα προέλθουν από την σημερινή γκάμα του.

Αφετηρία, λοιπόν θα συνεχίσει να αποτελεί ο TSI κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 150 ίππων, ο οποίος θα συνδυάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, είτε με αυτόματο -διπλού συμπλέκτη- επτά σχέσεων.

Η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου θα φέρει τα διακριτικά RS και θα εξοπλίζεται και με έναν νέο βενζινοκινητήρα. Πρόκειται για τον 2.0 TSI ο οποίος προέρχεται από τη γενιά EVO του Volkswagen Group και έχει ισχύ 245 PS (180 kW), ενώ συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, 7-σχέσεων.

Το νέο SKODA KODIAQ αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο, με τις προτεινόμενες τιμές λιανική να ανακοινώνονται πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου.