Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Subaru Legacy (Video)


Στην έκθεση του Σικάγο που γίνεται αυτές τις ημέρες η Subaru παρουσίασε το αισθητά αναβαθμισμένο Legacy με ισχυρούς κινητήρες και τεχνολογικές κανοτομίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/2/2019


Αν και τα SUV κυριαρχούν στις αγορές όλου του κόσμου, και ιδίως στις ΗΠΑ, υπάρχουν εταιρίες που επιμένουν να βγάζουν στην παραγωγή τα κλασικά οικογενειακά sedan. Ανάμεσά τους ξεχωριστή θέση έχει το Subaru Legacy, το οποίο έχει το δικό του κοινό στις ΗΠΑ, όπου επιλέχθηκε μάλιστα να γίνει και η παγκόσμια πρεμιέρα της ανανεωμένης εκδοχής του.

Σχεδιαστικά αν και δεν διαφοροποιείται σημαντικά από το προηγούμενο μοντέλο, έχει κάποιες επεμβάσεις στην μάσκα και το πίσω μέρος που σε συνδυασμό με τα φαρδύτερα φτερά του δίνουν ένα πιο δυναμικό σχήμα. Βελτιωμένος είναι ο χώρος αποσκευών που τώρα έχει φθάσει στα 427 λίτρα χάρη τη νέα σχεδίαση του πορτ μπαγκάζ. Υπάρχουν δύο εκδόσεις του αμαξώματος, η πιο "οικογενειακή" Touring με τον 2,5 Boxer κινητήρα, δερμάτινο σαλόνι και χρώμια στις πόρτες και τους καθρέπτες. Και η έκδοση Sport με τον turbo 2,4 λίτρων Boxer με διαφορετικό πίσω προφυλακτήρα, μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις σε επιλεγμένα σημεία του αμαξώματος, σπόϊλερ στο πορτ-μπαγκάζ και ζάντες 18 ιντσών.

Το εσωτερικό είναι αναβαθμισμένο με νέα υλικά καλύτερης ποιότητας ενώ υπάρχει μία πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης τυ οδηγού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment η οποία είναι 11,6 ιντσών και έχει τοποθετηθεί κάθετα, θυμίζοντας έντονα tablet. Yπάρχουν επίσης πολλά συστήματα ασφαλείας, ενώ η νέα πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο είναι κατά 70% πιο στιβαρή ενώ το αμάξωμα έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και μπορεί να απορροφά έως και 40% περισσότερη ενέργεια σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η νέα αυτή γενιά του Legacy, η 7η στην ειρά θα είναι η πρώτη που θα έχει στην γκάμα της έναν turbo κινητήρα. Πρόκειται για έναν τετρακύλινδρο turbo των 2,4 λίτρων, πάντα Boxer, με απόδοση στους 260 ίππους και ροπή 375 Νm. Συνδυάζεται με ένα κιβώτιο CVT και μπορεί να κάνει το 0-96 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα. Υπάρχει και η ατμοσφαιρική έκδοση στα 2,5 λίτρα, με ισχύ 182 ίππων και 238 Nm ροπή, και επιτάχυνση 0-96 km/h σε 8,4 δευτερόλεπτα.