Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X - Οι αλλαγές που φέρνει (photos)


Η Toyota αναβαθμίζει το Aygo X εν όψει της νέας χρονιάς. Δείτε τι αλλάζει στο δημοφιλές A-SUV και τις τιμές των εκδόσεών του στην Πολωνία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA NEWS POLSKA
  • 7/11/2023

Το 2024 πλησιάζει και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε ανανεώσεις αρκετών μοντέλων τους εν όψει της νέας χρονιάς. Σε αυτό το πλαίσιο, η Toyota παρουσίασε το νέο Aygo X - ή πιο σωστά την έκδοση έτους 2024 - για την αγορά της Πολωνίας, όπως γνωστοποίησε στο επίσημο Newsroom της χώρας.

Η νέα έκδοση του A-SUV της ιαπωνικής φίρμας χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα infotainment, τις αυξημένες δυνατότητες συνδεσιμότητας, τους νέους εξωτερικούς χρωματισμούς αλλά και τις αναβαθμισμένες επενδύσεις στο εσωτερικό. Και όλα αυτά με πολλές επιλογές εξατομίκευσης και επιπρόσθετα πακέτα εξοπλισμού.

Για το 2024 στην αγορά της Πολωνίας, το μικρό crossover θα μπορεί να παραγγελθεί και σε νέο γκρι χρώμα (Celestial Gray) αλλά και σε καινούριες διχρωμίες, με τη μαύρη οροφή να συνδυάζεται με πράσινο (Urban Khaki σύμφωνα με τους Πολωνούς) ή γκρι χρώμα για το υπόλοιπο αμάξωμα. Επιπλέον, το Aygo X διαθέτει νέες επενδύσεις στο ταμπλό και στη χειρολαβή της θύρας του πορτμπαγκάζ, όπως και νέα μαύρη γραμμή οροφής.

Στο εσωτερικό, η μεγαλύτερη αναβάθμιση αφορά την οθόνη του συστήματος infotainment. Ενώ στο τρέχον μοντέλο υπάρχουν επιλογές από 7 έως 9 ίντσες, στο νέο, το σύστημα Toyota Smart Connect είναι διαθέσιμο με οθόνη 9 ή 10,5 ιντσών υψηλής ευκρίνειας, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού.

Υπάρχουν τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις (Comfort, Style και Executive), με τη βασική να διαθέτει, μεταξύ άλλων, οθόνη 9 ιντσών για το σύστημα infotainment, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, χρωμιωμένη επένδυση στο λεβιέ ταχυτήτων και αυτόματο περιοριστή ταχύτητας.

Στην κορυφαία έκδοση Executive συναντά κανείς την έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας 10,5 ιντσών, σύστημα αυτόματου κλιματισμού, προβολείς LED, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, υφασμάτινη ταπετσαρία με στοιχεία από οικολογικό δέρμα και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Το νέο Aygo X διατηρεί τον 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0 L που αποδίδει 72 PS και 93 Nm και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων ή με αυτόματο CVT (Multidrive S).

Οι αρχικές τιμές του νέου Toyota Aygo X στην αγορά της Πολωνίας έχουν ως εξής (με βάση τη σημερινή ισοτιμία):

ΕΚΔΟΣΗComfortStyleExecutive
1.0 VVT-i 72 PS Start&Stop 5 M/T15.888 €16.785 €19.025 €
1.0 VVT-i 72 PS Start&Stop Multidrive S17.009 €17.905 €20.146 €

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η τιμή του Toyota Aygo X UNDERCOVER για την ελληνική αγορά

2022 Toyota Aygo X 1.0 72PS [Test Drive]: Δοκιμάζουμε το νέο crossover πόλης!

Group Test: Suzuki Ignis 1.2 2WD Auto - Toyota Aygo X 1.0 CVT - Συγκρίνουμε τα δύο μικρά, ιαπωνικά crossover