Toyota: 300 εκατ. οχήματα μέσα σε 88 χρόνια - Ποιο είναι το δημοφιλέστερο


Η Toyota έφτασε ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της, με ένα μοντέλο να ξεχωρίζει στις πωλήσεις της εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

  • ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 6/11/2023

Τον Αύγουστου 1935, 88 χρόνια πριν, η Toyota κατασκεύαζε το πρώτο της όχημα, το G1, ένα pickup φορτηγό που συναρμολογούταν στις εγκαταστάσεις της στις εγκαταστάσεις της Toyota Automatic Loom Works.

Στην ουσία, η Toyota ιδρύθηκε το 1926 και κατασκεύαζε αυτόματους αργαλειούς, μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει ένα ξεχωριστό παράρτημα για την κατασκευή αυτοκινήτων, την ToyotaMotor Corporation όπως την ξέρουμε σήμερα. Βέβαια, ακόμα και στις μέρες μας, η Toyota Industries κατασκευάζει αργαλειούς!

Η εταιρεία, όμως, είναι πιο γνωστή για τις τετράτροχες δημιουργίες της, και φέτος γιορτάζει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Toyota έφτασε τα 300 εκατομμύρια αυτοκίνητα, γεγονός που ανακοίνωσε σήμερα, στις αρχές Νοεμβρίου.

Μέσα σε αυτές τις εννέα δεκαετίες, η εταιρεία έχει κατασκευάσει 180 εκ. οχήματα στα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία και 120 εκ. αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις της στο εξωτερικό.

Ως αναμενόταν, το πιο δημοφιλές της όχημα είναι η Corolla, έχοντας κατασκευάσει 55,39 εκ. αντίτυπα του φημισμένου μοντέλου σε όλες του τις μορφές, από το 1966 μέχρι σήμερα.

Το 2022, η Toyota ήταν ο πιο δημοφιλής κατασκευαστής με 10,5 εκατομμύρια παραδόσεις παγκοσμίως, καταφέρνοντας αυτό το επίτευγμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Ο επικεφαλής του Δ.Σ. και Master Driver της εταιρείας, Akio Toyoda, δήλωσε:

«Ο Kiichiro Toyoda είχε πει: "Η κατασκευή αυτοκινήτων είναι κάτι που κάνουν όλοι μαζί". Νομίζω ότι αυτός ο αριθμός των 300 εκατομμυρίων αποτελεί απόδειξη όλης της σκληρής δουλειάς, καθημερινά, των συναδέλφων μας στην Toyota, των προμηθευτών και αντιπροσώπων μας και όλων των άλλων ενδιαφερόμενων μερών, καθώς και όλων εκείνων που ήρθαν πριν από εμάς. όχι απλά να ξεκινήσουν όταν κατασκεύασαν το πρώτο αυτοκίνητο.

«Η Toyota έχει αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ξανά και ξανά μέχρι αυτό το σημείο. Κάθε φορά, τι μας έσωσε είναι οι πελάτες που αγαπούν τα αυτοκίνητα Toyota. Είμαι ευγνώμων από τα βάθη της καρδιάς μου. Λατρεύω τα αυτοκίνητα, και θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα, ένα προς ένα και με προσοχή, μαζί με όλους τους συναδέλφους μας που τα αγαπούν.»

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος της Toyota, Koji Sato, συμπλήρωσε:

«Θέλω να εκφράσω την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μου στους πελάτες μας που επέλεξαν αυτοκίνητα Toyota και σε εκείνους που κατασκεύασαν κάθε αυτοκίνητο με καρδιά και ψυχή, καθώς και στους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους που τα παρέδωσαν με προσοχή και σε όλους τους άλλους. Πιστεύω ότι αυτός ο αριθμός των 300 εκατομμυρίων μονάδων θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με την ατέρμονη προσπάθεια των συναδέλφων σε όλη την εταιρεία, από τον σχεδιασμό και τον σχεδιασμό ανταλλακτικών και οχημάτων, έως την παραγωγή, την επιμελητεία, τις πωλήσεις και το σέρβις, μαζί με όλους όσους εργάζονται σε υποστηρίξτε κάθε βήμα. Όλοι οι συνάδελφοί μας έχουν ξεπεράσει αμέτρητες προκλήσεις.»