Ξεκίνησε η παραγωγή του ολοκαίνουριου Toyota C-HR στην Ευρώπη


Η 2η γενιά του Toyota C-HR ξεκίνησε να παράγεται στο εργοστάσιο της Sakarya της Τουρκίας. Δείτε τις προδιαγραφές του, αλλά και την τιμή του στη χώρα μας.

  • ΦΩΤΟ: ΤΟΥΟΤΑ EUROPE NEWSROOM
  • 7/11/2023

Η Toyota Motor Europe (TME) ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Toyota C-HR, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ευρωπαϊκής συναρμολόγησης μπαταριών, στο εργοστάσιό της στη Sakarya της Τουρκίας.

Με μια νέα επένδυση 308 εκατομμυρίων ευρώ στις εγκαταστάσεις παραγωγής της, η Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT) είναι το πρώτο εργοστάσιο της Toyota στην Ευρώπη που παράγει plug-in υβριδικά οχήματα.

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το Toyota C-HR έθεσε ένα νέο στιλιστικό σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή κατηγορία C-SUV με τη σπορ σχεδίαση που το φέρνει πιο κοντά στην εμφάνιση των σπορ κουπέ.

Το νέο μοντέλο επεκτείνει περαιτέρω τη σχεδιαστική του τόλμη καθώς έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη. Από την κυκλοφορία του, το Toyota C-HR έχει διατηρήσει ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων σε όλο τον κύκλο ζωής του με αθροιστικές πωλήσεις άνω των 800.000 οχημάτων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Toyota C-HR προσέλκυσε πολλούς νέους πελάτες συμβάλλοντας στη μετακίνηση του μεριδίου αγοράς της Toyota στην Ευρώπη από το 4% στο 7%.

Το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR έρχεται με τέσσερα ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης: 1,8 και 2,0 λίτρων κινητήρες Hybrid Electric (HEV), 2,0 λίτρων κινητήρας HEV με έξυπνη τετρακίνηση (AWD-i) και Plug-in Hybrid κινητήρας 2,0 λίτρων (PHEV). Στη μεγαλύτερη, πιο ανταγωνιστική αγορά SUV της Ευρώπης, η εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητη γκάμα του Toyota C-HR προσφέρει ποικίλες επιλογές προσιτών και πρακτικών οχημάτων χαμηλών εκπομπών άνθρακα που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών και επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης των εκπομπών CO2.

Η Toyota επένδυσε 308 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής της TMMT, με τις συνολικές επενδύσεις στο εργοστάσιο της Sakarya να αγγίζουν τώρα τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η νέα επένδυση διαφοροποιεί περαιτέρω την παραγωγή της TMMT. Εκτός από το Corolla Sedan και το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR PHEV, μπαταρίες plug-in θα συναρμολογηθούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Η νέα σειρά παραγωγής έχει την ικανότητα να συναρμολογεί 75.000 μονάδες μπαταριών ετησίως.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το λανσάρισμα των διευρυμένων εγκαταστάσεων παραγωγής του νέου Toyota C-HR και της TMMT. Η δυνατότητα παραγωγής μιας plug-in υβριδικής παραλλαγής με τοπικά συναρμολογημένες μπαταρίες θα επεκτείνει περαιτέρω την πολυτεχνολογική προσφορά της Toyota προς τον στόχο της για μείωση 100% CO2 στη σειρά οχημάτων της στην Ευρώπη έως το 2035», τόνισε ο πρόεδρος της Toyota Motor Europe, Yoshihiro Nakata.

Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και στοχεύει σε ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030. Η TMMT προχωρά προς αυτόν τον στόχο εφαρμόζοντας μέτρα για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν νέες τεχνολογίες στα συστήματα εξαερισμού και τη χρήση ηλιακής ενέργειας.

«Αυτό το επίτευγμα θα ισχυροποιήσει την ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου μας, το οποίο είναι ήδη αναγνωρισμένο μεταξύ των εργοστασίων της Toyota παγκοσμίως για τα ισχυρά κατασκευαστικά του θεμέλια και την ικανότητά του να προσφέρει σταθερά υψηλή ποιότητα. Πάνω απ' όλα, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σημαντικά στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Toyota και στους στόχους ουδετερότητας άνθρακα», πρόσθεσε ο Nakata.

Στην Ελλάδα, το νέο Toyota C-HR είναι διαθέσιμο για παραγγελία, με αρχική τιμή 29.300 €.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Toyota C-HR: Οι δύο γενιές στο «μικροσκόπιο» - Σε ποια σημεία διαφέρουν

Ανακοινώθηκαν οι τιμές του νέου Toyota C-HR για την Ελλάδα! (εκδόσεις-εξοπλισμός)

Αυτό είναι το νέο Toyota C-HR! Ταξιδέψαμε στο Αμβούργο για να το δούμε από κοντά (photos)