Επίσημο: Δεν θα υπάρξει νέο Ford Focus RS!


ΜΙΑ ΦΗΜΗ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΛΥΠΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟ PETROLHEAD, ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/4/2020

Δυστυχώς η Ford δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός 4ης γενιάς Focus RS το οποίο θυσιάζεται στον βωμό των ρύπων. Συγκεκριμένα, το κόστος εξέλιξης ενός νέου RS δεν θα μπορούσε να γίνει απόσβεση από τον όγκο πωλήσεων, ενώ θα επιβάρυνε και τον μέσο όρο CO2 της εταιρίας μπροστά στο όριο των 95 g/km που θα ισχύσει από το 2021.

«Ως αποτέλεσμα των πανευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών ρύπων, της αυξημένης φορολογίας σχετικά με το CO2 και του υψηλού κόστους εξέλιξης ενός RS με κάποιας μορφής υβριδική τεχνολογία για έναν σχετικά χαμηλό όγκο αυτοκινήτων, δεν σχεδιάζουμε άλλη έκδοση RS του Focus», δήλωσε η Ford στην ιστοσελίδα carscoops.com.

«Ως μέρος του DNA μας παραμένουμε πιστοί στα αυτοκίνητα Ford Performance στην Ευρώπη με μοντέλα όπως τα πολυβραβευμένα Focus ST και Fiesta ST, καθώς και τα Mustang και Ranger Raptor», συνεχίζει η δήλωση.

Έτσι, στην κορυφή της γκάμας του Focus θα φιγουράρουν μόνο οι εξίσου αξιόλογες εκδόσεις ST. Στην ελληνική αγορά το βενζινοκίνητο Focus ST με τα 280 PS που αποδίδει ο 2.3 Ecoboost (0-100 km/h σε 5,7 sec) κοστίζει από 37.593 ευρώ. Το δίλιτρο ντίζελ με τον EcoBlue έχει 190 PS και προσφέρεται έναντι 33.735 ευρώ με ατού τόσο τις επιδόσεις όσο και την λογική κατανάλωση καυσίμου.