Επίσημο: Η Ferrari αποκάλυψε την εντυπωσιακή Roma Spider των 620 ίππων (photos-video)


54 χρόνια μετά την παρουσίαση της 365 GTS4, η Ferrari επαναφέρει την υφασμάτινη οροφή στη γκάμα της με την εκθαμβωτική Roma Spider.

  • 16/3/2023

Μόλις πριν από λίγες ώρες η Ferrari φρόντισε να προετοιμάσει τους ακόλουθους στα social media αποκαλύπτοντας ότι το βράδυ της 16η Μαρτίου θα κάνει μια «special» αποκάλυψη. Το μοναδικό στοιχείο που παρουσίασε ήταν ένα τιμόνι και αναμενόμενα έβαλε «φωτιά» στα σενάρια σχετικά με το αυτοκίνητο που θα μας δείξει.

Το όνομα που ακούστηκε περισσότερο ήταν αυτό της Roma Spider, το πρωτότυπο της οποίας έχει συλληφθεί από τον κατασκοπευτικό φακό εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν είχε παρουσιαστεί.

Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και οι Ιταλοί τράβηξαν επιτέλους το κάλυμμα και αποκάλυψαν την τελευταία προσθήκη στη γκάμα τους σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο παλάτι El Badi, στο Μαρακές!

Όπως αναφέρει ο κατασκευαστής η νέα Roma Spider επαναφέρει στο προσκήνιο την κομψότητα από το ιταλικό στιλ των δεκαετιών του ‘50 και του ’60. Το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι σαφώς η πτυσσόμενη υφασμάτινη οροφή η οποία επιστρέφει σε αυτοκίνητο με σήμα το αλογάκι για πρώτη φορά μετά από 54 χρόνια και την ένδοξη 365 GTS4.

Η οροφή ανοίγει μέσα σε 13,5 sec., η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί με το όχημα εν κινήσει (έως και 60 km/h) ενώ οι μειωμένες διαστάσεις της έχουν μεγιστοποιήσει την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, αν και η αλήθεια είναι πως κανένας από τους αγοραστές δεν θα σταθεί σε αυτό το σημείο.

Η Ferrari ισχυρίζεται ότι η Roma Spider έχει την κορυφαία αναλογία 2,5 kg/hp στην κατηγορία και αυτό είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της υφασμάτινης οροφής αλλά του εξ’ ολοκλήρου αλουμινένιου πλαισίου.

Το αυτοκίνητο κινείται χάρη στον γνωστό twin-tubro V8 κινητήρα που αποδίδει 620 ίππους και 760 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων DCT των 8 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 320 km/h, ενώ η επιτάχυνση του 0-100 km/h έρχεται σε 3,4 sec. και του 0-200 km/h σε μόλις 9,7 sec.!

H Ferrari Roma Spider ζυγίζει 84 kg περισσότερο από την coupe έκδοση και αυτό οφείλεται κυρίως στον μηχανισμό που ανοιγοκλείνει την υφασμάτινη οροφή. 

Στο εσωτερικό μπορούν να φιλοξενηθούν 4 επιβάτες αν και η αλήθεια είναι ότι στη δεύτερη σειρά καθισμάτων οι χώροι είναι... κάπως περιορισμένοι. Μπροστά τα δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα από άποψη χώρου ενώ χάρη στην υψηλή κεντρική κονσόλα προκύπτουν δύο σχεδόν μεμονωμένα cockpits.

Τέλος, στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη αφής των 8,4 ιντσών σε κάθετη διάταξη ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα μία μπροστά από τον συνοδηγό σε οριζόντια.