Επίσημο: Η McLaren Artura θα αποκαλυφθεί στις 17 Φεβρουαρίου


Στην τελική ευθεία μπαίνει η βρετανική εταιρία για την παρουσίαση ενός πολύ σημαντικού μοντέλου με το νέο V6.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/2/2021

Μέχρι τώρα η McLaren έχει παρουσιάσει μερικά teaser στοιχεία και τώρα έρχεται να μας δείξει μέσα στο σκοτάδι το προφίλ της Artura. Και όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα γνήσιο εκπρόσωπο της γκάμας Sports Series με το κλασικό σεξαπίλ των τονισμένων φτερών και του ελκυστικού αεροδυναμικού σχήματος.

Η Artura θα είναι το πέμπτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας και το σημαντικό νέο αφορά στο νέο V6 κινητήρα που θα υποβαστάζεται από υβριδική τεχνολογία. Μέχρι τώρα εξηλεκτρισμένα σύνολα έχουμε δει μόνο σε υπέρ-υψηλών επιδόσεων μοντέλα, όπως είναι η P1 και η Speedtail.

Για αυτό και οι Βρετανοί εντάσσουν την Artura στην κατηγορία ενός High-Performance Hybrid, αλλά δίχως προς το παρόν να έχει αποκαλυφθεί οποιαδήποτε στοιχεία. Πάντως, γνωρίζουμε πως το αυτοκίνητο θα βασιστεί στο νέο πλαίσιο MCLA (McLaren Carbon Lightweight Architecture) που θα αντισταθμίζει ως ένα σημείο το πρόσθετο βάρος του υβριδικού συστήματος.

Πιθανότατα η Artura να μην έχει απλά ένα σύστημα εξηλεκτρισμού αλλά μια plug-in υβριδική έκδοση που θα προσφέρει αυτονομία μηδενικών ρύπων για περίπου 30 km και έχοντας έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες για τον μπροστινό άξονα.