Επίσημο: Η smart περνά στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό SUV


Το πρώτο SUV στην ιστορία της smart θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις πρόταση στη μέχρι τώρα πορεία της γερμανικής φίρμας.

  • 21/12/2020

Η smart καθιερώθηκε στις συνειδήσεις όλων μας ως ένας κατασκευαστής που ειδικεύτηκε στα αυτοκίνητα πόλης και τις έξυπνες μορφές αστικής κινητικότητας.

Υπήρξαν, βέβαια, και προτάσεις που διεκδικούσαν με τις προδιαγραφές τον τίτλο του supermini (βλέπε forfour), χωρίς παρ’ όλα αυτά να καταφέρουν να μεταλλάξουν το προφίλ της μάρκας.

Έχοντας ήδη προχωρήσει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η smart είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει ένα ακόμα αποφασιστικόβήμα, μπαίνοντας στη δημοφιλέστατη κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.

Με την Geely να έχει αποκτήσει λόγο και ένα σημαντικό μερίδιο της γερμανικής φίρμας, η smart είναι έτοιμη να υποκύψει στη γοητεία ενός τυπικού SUV, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που την ήθελαν εδώ και χρόνια να φλερτάρει με την ιδέα της κατασκευής ενός αυτοκινήτου με μεγαλύτερες διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Στην εξέλιξη του πρώτου SUV στην ιστορία της smart συμμετοχή θα έχει και η Geely, μιας και η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί θα προέρχεται από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο αστικός χαρακτήρας θα διατηρηθεί όπως άλλωστε και ο καινοφανής σχεδιασμός ο οποίος θα σου επιτρέπει να αναγνωρίσεις από μακριά την ταυτότητα του αυτοκινήτου.

Στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε η smart έχει δημιουργήσει σχεδιαστικέςυλοποιήσεις που υιοθετούν τις αναλογίες και τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός τυπικού SUV πόλης, χαρίζοντας μια πρώτη γεύση για το πώς μπορεί να μοιάζει το μελλοντικό μοντέλο της smart.

Κρίνοντας μάλιστα από την πορεία ανάλογων προσπαθειών, το πρώτο SUV στην ιστορία της smart είναι πολύ πιθανόν να είναι αυτό που θα της προσφέρει μια σημαντική οικονομική ανάσα και έναν κρίσιμο όγκο πωλήσεων που θα την καταστήσει βιώσιμη στο μέλλον.