Επίσημο teaser για την Aston Martin DBX (video)


Η βρετανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το πρωτότυπο SUV που θα ονομάζεται τελικά DBX (και όχι Varekai).

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/11/2018

Με το χαρακτηριστικό κιτρινόμαυρο καμουφλάζ η Aston Martin DBX που βλέπετε βρίσκεται πολύ κοντά στο μοντέλο παραγωγής που θα λανσαριστεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. Η DBX θα είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της Aston Martin και όπως μπορούμε να δούμε σε αντίθεση με το κουπέ πρωτότυπο το αμάξωμα έχει πιο συμβατική πεντάθυρη προσέγγιση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία αλλά λογικά θα δούμε υβριδοποιημένες εκδοχές του κορυφαίου V12 κινητήρα και φυσικά τον V8 της Mercedes-AMG.

Η παραγωγή της DBX, όπως θα ονομάζεται, θα ξεκινήσει στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin, στο St. Athan στη Νότια Ουαλία. Ο χώρος ανήκε παλιότερα στο Υπουργείο Άμυνας όπου κατασκευάζονταν ειδικά οχήματα και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Aston Martin.

Αυτό θα είναι το δεύτερο εργοστάσιο της μάρκας μετά το Gayton, ενώ υπάρχει υποδομή για την κατασκευή των ηλεκτρικών Aston Martin που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια κάτω από το σήμα της Lagonda. Προς το παρόν απασχολούνται στο St. Athan περίπου 100 εργάτες με το σύνολο τους να ανεβαίνει στους 200 όταν ξεκινήσει η παραγωγή της DBX και στους 700 από το 2020.