Επίσημο teaser για το ηλεκτρικό SUV της Ford (video)


Με το παρακάτω επίσημο βίντεο η αμερικανική εταιρία ανακοινώνει πως η παγκόσμια παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/10/2019

Επιτέλους, μετά από πολλούς μήνες διασκορπισμένων πληροφοριών και σενάρια για την ονομασία του ηλεκτρικού Ford κοντοζυγώνει η επίσημη παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου από ότι έχουμε συνηθίσει. Και αυτό επειδή όχι μόνο θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV, αλλά επειδή η σχεδίασή του θα είναι εμπνευσμένη από την Mustang.

Το ηλεκτρικό Ford δεν γνωρίζουμε ακόμη πως θα το λένε, κάτι που θα αποκαλυφθεί μία ημέρα νωρίτερα (έστω και ως concept πολύ κοντά στην παραγωγή) από την παρουσίαση του στις 18 Νοεμβρίου στην έκθεση του Los Angeles και σε μια ειδική εκδήλωση. Πάντως, δεν θα έχει καμία σχέση με τα επόμενα ηλεκτρικά της εταιρίας που θα δούμε από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας βασισμένα στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen.

Τώρα, στο παρακάτω βίντεο διακρίνοντα μερικά στοιχεία ενός SUV με το ρύγχος να παραπέμπει στο χαρακτηριστική της Mustang με το φουσκωμένο καπό και από την μεσαία κολόνα και πίσω η οροφή να κατεβαίνει απότομα όπως σε μία Maserati Levante. Η αυτονομία αναμένεται να φτάνει τα 600 km και για την κίνηση να υπάρχει από ένα μοτέρ σε κάθε άξονα δίχως να αποκλείεται και μια βασική πισωκίνητη έκδοση.