Επίσημο teaser για το Skoda Superb


Όπως ήταν προγραμματισμένο η τσέχικη εταιρία θα προχωρήσει στην ανανέωση της ναυαρχίδας της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/5/2019

Η είδηση είναι πως για πρώτη φορά στην γκάμα του μοντέλου θα υπάρξει μια υβριδική plug-in εκδοχή που θα συνδυάζει έναν 1.4 TSI με ισχύ περίπου στα 220 PS και θα προέρχεται από το VW Passat GTE (με το οποίο άλλωστε μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα). Η εκπομπή CO2 αναμένεται κάτω από τα 50 g/km όταν η ηλεκτρική αυτονομία θα φτάνει τα 50 km.

Από εκεί και πέρα το Superb θα περάσει από ένα διακριτικό facelift αμαξώματος που θα ξεχωρίζει από τα ελαφρώς διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα, τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Ανάμεσα τους και η αναγραφή της επωνυμίας της μάρκας (όπως στο Scala).

Στο εσωτερικό θα δούμε μια σημαντική αλλαγή, τόσο σε θέμα ποιότητας όσο και σε θέμα σχεδιασμού αφού θα υιοθετηθούν αρκετά στοιχεία από το ταμπλό του Scala. Φυσικά θα υπάρχουν νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας, νέες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας και εμπλουτίζοντας παράλληλα την γκάμα με αποδοτικότερα κινητήρια σύνολα που στην βενζίνη θα ξεκινούν από τον 1.5 TSI (150 PS) και στο diesel από τον 2.0 TDI (150 PS).